Iohannis – Kovesi, divort cu scantei

Iohannis – Kovesi, divort cu scantei

1 147

Klaus Iohannis a așteptat mai mult de o lună ca Laura Kovesi să devină rezonabilă și să-și dea singură demisia. Acest gest, care l-ar fi scutit de multe necazuri, nu s-a produs. Impregnarea șefei DNA cu un cult al personalității complet ieșit din uzanțe, capabil a deregla și personalități puternice, nu doar veleitari turmentați de aparențe, a împins-o pe doamna Kovesi să se creadă un fel de Ioana d’Arc trimisă pe pământ direct cu o misiune divină.
Președintele a încercat până în ultima clipă să o înduplece pe îndârjită. Propunându-i variante călduțe, protecție și concordie. A fost ignorat și provocat: „Hai să vedem: ai tu sânge-n instalație să semnezi, să mă revoci pe mine”?
Nu știu dacă în final a fost vorba de „sânge în instalația președintelui” sau de comanda unui buton de nerefuzat din afară, dar, șoc, semnătura s-a aplicat. Iar doamna Kovesi a rămas agățată de mânerul sirenei lui Roaită, cu dilema fundamentală: să trag sau să nu trag de mâner?

Că divorțul a fost cu scântei ne-a demonstrat supărarea revocatei la declarația de presă când ochii ei erau, alternativ, când aruncătoare de flăcări când izvoare de lacrimi.
Dar și președintele și-a arătat supărarea față de ea. Kovesi este la remorca Președintelui, exact așa cum era și pe vremea lui Traian Băsescu. Iar prin această hotărâre, aproape ostentativă, doamnei Laura i s-a transmis nu doar că Președintele a fost dezamăgit de atitudinea ei ci și că l-a câștigat de dușman.

Decăderea și lecțiile ei!
Cine era Ceaușescu și, brusc, cum s-a transformat el în bătrânelul de la procesul Târgoviște. Fulgerător!
Nu o văd bine pe doamna Kovesi în viitorul apropiat. Dacă nu scoate urgent, pe masă, contralovitura pentru Iohannis (mă refer la dosarele pe care sigur le-a pus bine undeva), o anihilează foștii parteneri de sistem de n-o să mai știe nimeni de domnia sa pe unde e și ce mai face.
Cred că în aceste clipe doamna Kovesi experimentează pe pielea ei un sentiment cu care i-a înrobit, ani de zile, pe alții: frica!
I-e frică să-l atace pe Președinte pentru că, brusc, s-a trezit fără pârghii. Și, nemaiavând pârghiile, nu mai are nici sprijinitori. Încet și sigur dispare și de la ambasade. Ambasada Suediei, a facut primul pas, a sters filmul în care a primit STEAUA NORDULUI.
Dacă e adevărat ce a spus Ghiță, că Kovesi e agent american, că are și cetățenia americană, atunci salvarea ei ar putea fi exact această cetățenie. Vom verifica dacă e așa cât de curând.

După cum se vede, nu jubilez la acest eveniment. Am totuși credința că, mai devreme sau mai târziu, cei care fac rău premeditat și dintr-o anume predispoziție spre ticăloșie, primesc de la viață câte o lecție exemplară. Exemplară pentru ei, dar mai ales pentru alții ca ei cărora nu le-a venit incă timpul ispășirii.
Astfel de lecții pot îmbunătății rasa umană. Amin!

COMENTARII

  1. Ambasadorul GAURA de CUR (klemm) al SUA inca activeaza desi infobrasov a anuntat ca a fost schimbat.
    De ce mai activeaza acest JIDAN FASCIST ca ambasador daca a fost schimbat?
    Poate contele imi da un raspuns?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.