Iohannis: Intenționez să-l promovez pe Radu Ioanid ambasador în Israel

Iohannis: Intenționez să-l promovez pe Radu Ioanid ambasador în Israel

0 87

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că intenționează să-l „promoveze” în funcția de ambasador în Israel pe Radu Ioanid, directorul Departamentului de Arhivă al Muzeului Holocaustului din Washington.
„(…) intenționez să îl promovez pe această poziție pe domnul Radu Ioanid, care va intra în procedurile diplomatice poate deja în această săptămână şi sperăm la începutul anului deja să avem ambasador al nostru în Israel”, a răspuns președintele, la întrebările presei. România nu mai are ambasador în Israel de doi ani.

Radu Ioanid s-a născut în 11 iulie 1953 în România. A obținut diploma de Master în Sociologie (1976), acordată de Universitatea din București și titlul de Doctor în Filosofie (1983), acordat de Universitatea din Cluj.
A emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. Este Doctor în Istorie (1995) la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-președinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidată de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004.
Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington. (sursa – wikipedia)
Este de notat ca preș. Iohannes își asumă integral această nominalizare atîta timp cât declară că „intenționez să îl promovez pe această poziție pe domnul Radu Ioanid”. Este curios ce alte nominalizări va face Cotroceniul pentru că teoretic trebuie sa facă trei propuneri. La acest capitol va trebui să vedem dacă noul ambasador va milita pentru mutarea ambasadei la Ierusalim.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.