Iohannes s-a decis – va returna si chiria incasată pentru casa...

Iohannes s-a decis – va returna si chiria incasată pentru casa pierdută în instanță!

0 325

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că va returna de îndată banii obţinuţi din contractul de închiriere a casei din centrul Sibiului, pierdută în instanță, anunţă Administraţia Prezidenţială. Șeful statului a pierdut definitiv imobilul în noiembrie anul trecut, prin urmare va returna banii pe ultimele cinci luni. Iohannis ar fi încasat lunar o chirie de aproximativ 5.000 de euro.
„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov„, a precizat Administraţia Prezidenţială.
Familia Iohannis a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015 printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.
Preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen, nu mai sunt proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulţi ani, fiind radiaţi ieri din Cartea Funciară.
Ei mai au la dispoziţie două căi de contestaţie, a precizat Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.
Administraţia Finanţelor Publice Sibiu a solicitat, la 25 martie, radierea din Cartea Funciară a dreptului de proprietate.
Va reamintim ca la 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de familia Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat contractul de cumpărare a imobilului din Sibiu. Imobilul a făcut parte din averea soţilor Ghenea, iar după decesul lor averea a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat fără a avea copii.
Casa a trecut apoi, în anii 70, în proprietatea statului român, iar în 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Familia Iohannis a cumpărat partea urmaşilor lui Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese pentru anularea contractelor prin care Iohannis a intrat în posesia imobilului, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Baştea.
Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa prin care a pierdut casa, punctând că va căuta căi de a o contesta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.