Ioan Petru Culianu la Casa „Ștefan Baciu” din Brașov

Ioan Petru Culianu la Casa „Ștefan Baciu” din Brașov

Expoziție foto-documentară dedicată istoricului, scriitorului și eseistului Ioan Petru Culianu la Casa „Ștefan Baciu”. Este ultima expoziție găzduită la Brașov în cadrul Proiectului "România e acasă", proiect dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării

Expoziție foto-documentară dedicată istoricului, scriitorului și eseistului Ioan Petru Culianu la Casa „Ștefan Baciu”. Este ultima expoziție găzduită la Brașov în cadrul Proiectului „România e acasă”, proiect dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării.
Elevii care au luat parte la vernisajul expoziției au avut posibilitatea să se apropie mai mult de opera scriitorului Ioan Petru Culianu, prieten, discipol şi protejat al lui Mircea Eliade.
Potrivit Georgetei Moarcăs, de la Departamentul de Literatură și Studii Culturale al Facultăţii de Litere, Ioan Petru Culianu nu a fost doar un savant de bibliotecă ci a avut o dimensiune foarte pronunțat contemporană. Cercetările sale asupra perioadei Renașterii l-au ajutat să înțeleagă mai bine societatea post modernă, în care operează concepte precum imagine, fantasmă sau manipulare media.
Expoziția a fost completată cu activități adresate tinerilor. Este vorba despre ateliere de scriere creativă care vor reuși să-i apropie pe tineri de Ion Petre Culianu altfel decât o fac manualele școlare , într-o altă abordare, prin rescrierea unei părţi din opera acestor scriitori.
Elevii au fost invitați la un exercițiu de scriere creativă așa cum au făcut de altfel alți colegi pe parcursul celorlalte expoziții găzduite la Casa Baciu în cadrul acestui proiect. De această dată elevii au fost provocați să scrie o poveste fantastică.
Expoziția Ioan Petru Culianu încheie periplul personalităților la Casa Ṣtefan Baciu și poate fi vizitată până pe 26 octombrie. La începutul lunii noiembrie Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ṣtefan Baciu, Emil Cioran, Panait Istrati se vor reîntâlni în orașul Marii Uniri, Alba-Iulia în ultima expoziție înclusă în acest proiect.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.