Ioan Abrudan, locul II la venituri in topul rectorilor

Ioan Abrudan, locul II la venituri in topul rectorilor

0 570

Desi are doar al 16-lea salariu dintre universitarii romani, seful Universitatii „Transilvania” este al doilea rector din tara la capitolul venituri in 2015. Ioan Vasile Abrudan, reales recent in functia de rector al Universitatii „Transilvania”, detine impreuna cu sotia trei apartamente, un teren in oras si o casa la tara

Desi are doar al 16-lea salariu dintre universitarii romani, seful Universitatii „Transilvania” este al doilea rector din tara la capitolul venituri in 2015. Ioan Vasile Abrudan, reales recent in functia de rector al Universitatii „Transilvania”, detine impreuna cu sotia trei apartamente, un teren in oras si o casa la tara.
Cu alte venituri din afara universitatii, Abrudan a ajuns la un total lunar de aproape 7.000 euro in 2015. Suma castigata de peste 377.000 de lei il plaseaza pe locul doi in topul veniturilor totale obtinute in 2015 de catre un rector, chiar daca salariul primit lunar il situeaza abia pe locul 16 in clasament.
Sotia lui Abrudan, angajata la o societate comerciala, a castigat anul trecut putin peste 5.500 lei, dar a avut venituri din chirii – 81.272 de lei si dividende (aferente anului 2013) – de circa 178.000 de lei, o suma identica, din dividende, avand si profesorul Abrudan.
Potrivit declaratiei de avere, suma totala depaseste 398.000 de lei. Multi sefi de universitati nu si-au publicat inca declaratiile de avere, desi legea ii obliga si ii poate sanctiona. Datele sunt furnizate de Coalitia pentru Universitati Curate care a realizat un top al averilor rectorilor din Romania, publicat pe portalul anticoruptie „Romania Curata”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.