Invitatie la teatru

Invitatie la teatru

0 320

Teatrul „Sica Alexandrescu”, una dintre cele mai importante institutii culturale din Brasov, a luat fiinta in 1946. In timp denumirea lui a fost Teatrul de Stat, Teatrul Dramatic, iar din 1994, in memoria marelui regizor si mentor, poarta numele de „Sica Alexandrescu”. In fiecare saptamana, actorii teatrului brasovean isi asteapta spectatorii cu piese de exceptie. Iata oferta pentru acest sfarsit de saptamana:


?


Vineri, 8 decembrie, orele 18:00?


Doi pe un balansoar (piesa de teatru) – Sala Studio?


Autor: William Gibson


Actori: Radu Negoescu, Elena Manoliu


Scenografie: Agata Moldovean


Regizor: Elena Manoliu


„Doi pe un balansoar”, prin premiera sa new-yorkeza din 1957, a reprezentat debutul propriu-zis al autorului? William Gibson in teatru. Dupa 1957, piesa face o stralucita cariera internationala. Rolurile create pe scena, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, in montari de exceptie precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor, au fost primite cu satisfactie si emotie de publicul din toate tarile unde s-a jucat pe scena sau in film.


?


Sambata, 9 decembrie, orele 17:00?


Fuck you, Eu.ro.pa! (piesa de teatru) – Sala Studio?


Actor: Ligia Stan


Regizor: Claudiu Goga


„Fuck You, Eu.ro.pa! ” e un monolog, vocea ii apartine unui singur personaj, care-si asuma rolul de a construi intreaga lume care-l naste. Perspectiva unica nu impune insa conditia ca partitura sa-i revina unui singur actor – si totusi, asta e prima optiune in cele mai multe dintre montari. Cum se intimpla si in spectacolul cu Fuck You, Eu.ro.pa! pus in scena studioului brasovean de Claudiu Goga, in interpretarea Ligiei Stan.


?


Sambata, 9 decembrie, orele 19:00?


va pupa Piticu’ din franta (piesa de teatru) – Sala Mare?


autor: Antoaneta Zaharia


Actori:


Eva – Ligia Stan


Beatrice – Iulia Popescu


Serban – Gabriel Costea


Adi – Marius Cordos


Andra – Codruta Ureche


Regizor: Alexandru Dabija


Spectacolul ,,Va pupa piticu’ din Franta“, dupa textul tinerei actrite Antoaneta Zaharia, spune multe despre tinara generatie. O realitate zgomotoasa, nemachiata, e adusa pe scena. Adunate la o sindrofie – un joc modern al relatiilor sociale – doua cupluri, carora li se alatura o alta tanara, traverseaza incertitudini, vorbesc la celular, beau si converseaza steril, sunt refulate neimpliniri, iar lipsa de orizont ii duce la jigniri, toate ascunzind blazare si neputinta. Un text discutabil dramaturgic a beneficiat de un regizor de prima mana, Alexandru Dabija, care a stiut sa antreneze intr-un spectacol-radiografie trupa tanara a teatrului.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.