Invitatie la teatru

Invitatie la teatru

0 69

Teatrul Sica Alexandrescu prezinta joi, 20 martie, incepand cu orele 19.00, la Sala Studio, spectacolul cu piesa „La Chunga” de Mario Vargas Llosa. Regizor: Cristian Dumitru. Scenografie: Axenti Marfa. In distributie:nVirginia Itta Marcu, Iulia Popescu, Tudor Vlad Jipa, Gabriel Costea, Marius Cisar.

Scurta prezentare:
Foarte putin mediatizat este faptul ca renumitul romancier si eseist peruan Mario Vargas Llosa si-ar fi dorit sa devina dramaturg. Pasiunea sa pentru teatru s-a concretizat, in timp, in cateva piese (traduse in romana si aparute la Editura Humanitas), care demonstreaza ca talentul sau s-a facut remarcat si in acest gen atat de specific. „La Chunga”, piesa montata in premiera pe tara la Teatrul „Sica Alexandrescu”, este insa singura care, dincolo de universul personal pe care Llosa il aduce in toate scrierile sale, are o legatura directa cu romanele autorului. Caci, in acest text de teatru, regasim concentrata lumea romanului Casa verde.
Despre La Chunga autorul insusi marturisea: „La fel ca si in alte piese ale mele am incercat sa proiectez intr-o fictiune dramatica totalitatea umana a actiunilor si viselor, a faptelor si a plasmuirilor. Personajele sunt, in acelasi timp, ele insele si nalucirile lor, fiinte in carne si oase cu destine conditionate de limitari foarte precise, prin aceea ca sunt sarace, marginalizate, ignorate etc, dar si spirite carora, fara indoiala, dincolo de monotonia existentei lor, le ramane mereu posibilitatea unei relative eliberari care nu este alta decat recursul la fantezie, atribut al omenescului prin excelenta.”

„Doi pe-un balansoar”
Vineri, 21 martie, de la orele 19:00, la Sala Studio, va avea loc spectacolul „Doi pe un balansoar”, de William Gibson. Regia: Elena Manoliu. Scenografia: Agata Moldovean. In distributie: Elena Manoliu, Radu Negoescu.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.