Invitatie la spectacol

Invitatie la spectacol

0 78

Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov va invita la spectacol. Joi, 21 februarie, la Sala Studio, incepand cu orele 19.00, sunteti asteptati la piesa de teatru „Dupa ploaie” de Sergi Belbel. In distributie: Gabriela Butuc, Iulia Popescu, Carmen Moruz, Mirela Bors, Marius Cisar, Gabriel Costea, Demis Muraru, Relu Siriteanu. Scenografie: Doru Zanfir. Regizor: Dan Vasile.


?


Scurta prezentare:


Actiunea piesei „Dupa ploaie” se desfasoara pe terasa unui zgarie nori de 49 de etaje, sediul mai multor firme. Pretextul intalnirii personajelor, in acest loc special, este interdictia de a fuma in interiorul cladirii. Tearasa este, astfel, locul secret in care, de la secretare la sefi, toti vin pe ascuns pentru a sfida interdictiile si pentru a fuma tigara sfanta. Plasand personajele sub semnul pericolului permanent, Sergi Belbel dezvaluie toate micimile care exista in relatiile umane, in mod special in situatii de putere, dificultatea de a comunica, singuratatea fiecaruia. De aceea, terasa devine, progresiv, un loc al proiectiilor. Visele de crima sau suicid se succed scenelor de flirt. Doar ploaia, care nu a mai cazut de doi ani, va elibera personajele de propria lor uscaciune, absenta a sensibilitatii sau a inimii. O furtuna izbucneste in final, ritmul se accelereaza, intre tunete si fulgere, pasiunile se dezlantuie intr-un happy-end, catusi de putin realist.


?


Vineri (22 februarie), orele 19:00, sala Mare


„Fanteziile sexuale ale sotului meu aproape ca m-au innebunit” de John Tobias


In distributie: Mihai Bica, Viorica Geanta Chelbea, Demis Muraru, Gabriela Butuc.


Regizor: Serban Puiu


?


Scurta prezentare:


John Tobias este dramaturg dar si scenarist american, cunoscut mai ales pentru scenariile sale realizate pentru jocurile video si, apoi, pentru filme din seria Mortal Kombat. America este patria cartilor self help (motivationale). Cele care iti servesc retete. Aceasta gen de personaj, care apeleaza la surogate pentru a-si trai viata, pune sub lupa si John Tobias in piesa „Fanteziile sexuale ale sotului meu” aproape ca m-au innebunit, montata pe scena brasoveana. Un cuplu, a caror atractie reciproca s-a diminuat de-a lungul timpului, gaseste solutia pentru resuscitare. Salvarea? Cartea doctorului Leopold Baumgartner: Traieste-ti fanteziile – „o carte utila pentru sanatate si fericire”, dupa cum aflam.


De aici, se declanseaza o comedie de situatie plina de savoare si dinamism, cu rasturnari surprinzatoare si scene de un comic dezlantuit, in cel mai clasic stil bulevardier, in care sunt implicati, pe langa cuplul Griffin, si vecinul voyeur, si hotul bolnav de ulcer, intrat in apartament, si sora d-nei Griffin, proaspat parasita de catre barbatul ei, pentru o adolescenta partenera de joking.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.