Invitatie la concert

Invitatie la concert

0 210

Filarmonica Brasov va invita vineri, 16 martie 2007, incepand cu orele 13:00, la Centrul Cultural Reduta pentru un Concert Educativ, desfasurat sub bagheta dirijorului brasovean ?Ovidiu Dan Chirila.
Prezinta: Tereza Cristian
.
In Program: Prokofiev – “Petrica si lupul”
Informatii si rezervari la tel 0268/ 477.813

O cariera de exceptie
Dirijorul si compozitorul brasovean Ovidiu Dan Chirila si-a inceput pregatirea muzicala la Liceul de Arta din Brasov. Dedicandu-se cu pasiune artei dirijorale, el absolva in anul 1984 Conservatorul de Muzica ”Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, la clasa de compozitie – dirijat orchestra, beneficiind de contactul cu muzicieni prestigiosi ca Tiberiu Olah-compozitie, Constantin Bugeanu si Iosif Conta – dirijat, Aurel Stroie – orchestratie, Stefan Niculescu – forme muzicale.
In anul 1991 a luat parte la Wiener Meister Kurse – Austria, la clasa de dirijat a profesorului Bruno Weil, director general al Operei din Duisburg. Intre anii 1982 – 1985 participa la Festivalul Tinerilor Dirijori de la Busteni organizat de Uniunea Compozitorilor si Criticilor din Romania.
Ovidiu Dan Chirila a fost invitat permanent, intre anii 1990-1991, la pupitrul orchestrei Operei de Stat din Chisinau, a dirijat orchestrele filarmonice din Sibiu, Bacau , Targu Mures, Oradea, Arad, Constanta, Ploiesti, Ramnicu Valcea, a sustinut turnee simfonice in Republica Moldova (Chisinau), Austria (Viena, Graz, Klagenfurt), Ungaria (Szomb?thely), Grecia (Joannina, Pyrgos, Syros, Delphi, Paros), Japonia ( Tottori).
Repertoriul sau cuprinde numeroase lucrari ale genului simfonic si de opera din toate epocile muzicale, dirijand creatii ale lui Vivaldi, H?ndel, Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Berlioz, Liszt, Brahms, Ceaikovski, Dvor?k, Rimski-Korsakov, Musorgski, Borodin, Rodrigo, Stravinski, Enescu, Bart?k.
Din creatia sa amintim sonatele pentru pian, cvartetele de coarde, lucrarile pentru orchestra ” Schite simfonice ”, ”Triptic”, ”Presto pentru orchestra”, baletele ”Caligula” si ”Manifest pentru mileniul trei”, cu care a obtinut in 1987 Premiul III la Concursul National de Compozitie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.