Invitatie la bal politic

Invitatie la bal politic

0 158

Antonescu s-a gandit sa dea un bal – nu se stie inca daca acesta va fi si mascat sau se va trage cu sageata direct la tinta – siii invita pe Geoana si pe Boc la o dezbatere publica pe tema situatiei Romaniei.
„As vrea sa ii chem, sa ii provoc, si pe domnul prim ministru Emil Boc, presedinte al PD-L, si pe domnul Mircea Geoana, presedinte al PSD, cei doi presedinti de partid de la putere, sa purtam impreuna o dezbatere publica despre ceea ce s-a intamplat in Romania in ultimele sase luni, despre prezentul Romaniei, despre dezastrul actual si despre viitor, despre solutii, asa cum le vedem fiecare. O dezbatere din care sa fie limpede pentru toata lumea, in mod deschis, in mod public, nu cu microfoane si cu camere ascunse, cine e la putere, cine e in opozitie, cine si ce a facut si face pentru Romania si, repet, ce solutii avem”, a afirmat, duminica, presedintele PNL.

Antonescu a explicat ca „Guvernul patronat de domnul Traian Basescu si de domnul Mircea Geoana a adus Romania in pragul unui dezastru”, favorizand coruptia si fiind lipsit de orice preocupare fata de problemele reale ale romanilor. Presedintele PNL isi doreste, pe calea acestei dezbateri, sa demonstreze ca exista o opoziþie politicã reala.
„Acum, la toamna si pe viitor, avem de ales intre acest FSN refacut al domnului Basescu si Geoana si opozitia care isi face datoria cu onestitate”, a mai aratat liderul PNL.

Totodata, Antonescu a afirmat ca si-ar dori ca macar Mircea Geoana sa participe la dezbaterea propusa de PNL, pentru a se stabili exact „cine e la putere si cine e in opozitie”.
„Daca domnul Boc nu primeste invoire de la Traian Basescu, sau daca nu se simte in stare, ma mulþumesc si cu domnul Mircea Geoana”, a declarat intr-un final Crin Antonescu.

Ce se mai poate comenta? Adevarul, actuala situatie a tarii, pasii facuti spre prapastie, indrumati mai ales de ministrii PD-L, care au, in acest sens, portofoliile economiei – vezi Pogea, Videanu, Berceanu – dar si pe cele ale Turismului si Tineretului, ministere neproductive, ci doar cheltuitoare aiurea de bani din buget, pe fitzele si mofturile a doua cucoane care nu ar putea si nici nu sunt in stare sa ofere altceva decat aere si cheltuiala de cocote – oare aceste cheltuieli nu ating si Codul Penal? – toate acestea sunt de necontestat. Si daca priviti putintel in urma, parca niciodata tara nu a fost atat de aproape de dezastru, nici chiar taranistii nereusind sa o aduca in halul acesta in care o pravalesc portocalii. Ati observat cumva vreo idee, ceva salvator, ceva care macar sa stopeze dezastrul? Nimic. Doar bajbaieli si vorbe de claca.
Iar daca Geoana s-ar putea sa accepte o eventuala discutie cu seful Opozitiei, langa care s-ar putea sa ajunga prin iesirea de la guvernare, ca sa nu se faca prea tare, pe sine si partidul pe care il conduce, pe Boc nu-l vad sa accepte invitatia. Caci Boc stie sa vorbeasca frumos, aproape convingator, doar atunci cand circumstantele ii permit sa „vorbeasca” doar in monolog: declaratii in fata presei, interventii in timpul carora stie ca nu va fi intrerupt de intrebari incomode, discursuri incolore despre un viitor fara fundamentare. Si asta pentru ca el se face doar ecoul basescului satrap, matelotul fara cap si coada.
Antonescu nu-l va putea prinde niciodata in cadrul unui dialog fata-n fata, cinstit, cum faceau pistolarii odinioara in vestul salbatic. Boc nu are nici rapiditate si nici gloante pe masura, chiar daca pistolul este dat de Basescu. Si asta pentru ca arma este incarcata doar cu capse fasaite.
Asa ca nu te astepta, dmnule Antonescu, la un raspuns pozitiv din partea unui michiduta ca Emil Boc!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.