Invitație de participare la concursul de alergare ,,Salomon EcoRun Moieciu’’

Invitație de participare la concursul de alergare ,,Salomon EcoRun Moieciu’’

0 67

Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus, sâmbătă, 21 mai, concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”, eveniment de tradiție ajuns la a-11-a ediție.
Cei mai buni alergători din lotul național de alergare montană vor veni la Moieciu: Ionut Zinca, Cristian Mosoiu, Bogdan Damian, Robert Hajnal, George Buta, Nicolae Bălan, Andrei Preda, dar si Alex Corneschi, maratonist de șosea, campion Național Maraton (2021) si câștigator Semimaraton Atena 2022 -“vreau să mă bucur de fiecare metru din cursă, vin cu prietenii, aproape toți vom alerga” ( Alex Corneschi)
1750 de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton, iar steagurile multicolore ale tuturor celor 19 țări participante vor anima centrul satului. Impresionant este și numărul de fete, 584 s-au înscris la amble curse, 115 dintre ele chiar la cursa de Maraton, Andreea Piscu și Denisa Dragomir fiind favorite la această cursă.

Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din
împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului.
Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:
*Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; va fi o cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.
*Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m.

*EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.
Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionați de alergare montană. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor și poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiția socială sau materială.

Cursele de Maraton atrag tot mai mulți participanți în toată lumea, este o lupta cu propriile limite, înseamnă pregătire, planificare, autodepășire, prietenie.

Înscrierile pentru Cross și Marathon au fost închise. Copiii se vor înscrie la Moieciu de Sus, în perioada 20-21 Mai pentru cursa destinată lor: EcoKids. Aproximativ 600 de copii sunt așteptați la start. Inscrierea pentru copii este gratuită, tricouri colorate pentru ei și mult îndrăgita medalie de la sosire vor aduce bucurie.
Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16:00, în funcție de categoria de vârstă, cei mici care vor alerga pe distanțe mai scurte urmați de cei mai mari care vor alerga pe ulițele satului Moieciu de Sus.

“Suntem mândri că împreună reușim să organizăm an de an acest eveniment, iar pentru un weekend, un sat micuț de munte găzduiește un festival al sportului și al naturii.” ( a menționat primar Mircea Man). 

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.