Invitatie – comorile Pelesului, acasa la Mureseni!

Invitatie – comorile Pelesului, acasa la Mureseni!

0 397

Publicul vizitator si iubitorii de arta din Brasov pot sa admire piese de patrimoniu care au decorat candva cele doua resedinte regale de la Sinaia. Este vorba despre123 de bunuri culturale de o valoare exceptionala provenind din colectiile de ceramica si orfevrarie ale Muzeului National Peles

Publicul vizitator si iubitorii de arta din Brasov pot sa admire piese de patrimoniu care au decorat candva cele doua resedinte regale de la Sinaia. Cum unele piese reprezentative de patrimoniu din colectia permanenta a Muzeului National Peles se regasesc acum in expozitia „Comorile Pelesului”, in interioarele Muzeului „Casa Muresenilor” se poarta acum un dialog cultural apreciat de catre iubitorii de frumos. Este vorba despre123 de bunuri culturale de o valoare exceptionala provenind din colectiile de ceramica si orfevrarie ale Muzeului National Peles.comorile pelesului1
Expozitia „Comorile Pelesului” invita la o atractiva calatorie in istoria artei decorative europene a ultimelor 3 secole.
Sunt expuse 65 de obiecte din ceramica si 58 de piese de orfevrarie si metal, provenite din patrimoniul Muzeului National Peles si al Castelului Pelisor. Cel mai vechi exponat este o cana de bere care dateaza din 1737, iar una dintre cele mai importante piese de muzeu este Caseta Rosenthal.
Piesele au fost achizitionate prin intermediul furnizorilor casei regale de la ateliere importante din Franta, Germania, Anglia sau Italia. Expozitia care poate fi vazuta la Casa Muresenilor este prima pe care Muzeul National Peles o realizeaza in colaborare cu un muzeu din Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.