Investitorii străini ocolesc Brașovul dar vizează localitățile înconjurătoare

Investitorii străini ocolesc Brașovul dar vizează localitățile înconjurătoare

0 79

În vreme ce în ultimii ani în municipiul Brașov au venit investitori doar din domeniul Mall-urilor, în localitățile din apropierea Brașovului au apărut mari producători de subansamble și componente pentru industria auto, pentru industria energetică,pentru industria prelucrării lemnului și altele.
Exemplele Cristianului și Ghimbavului sunt relevante în acest sens. Ieri, președintele Consiliului Județean Adrian Veștea împreună cu vicepreședintele Șerban Todorică i-au îndreptat pe spaniolii de la SANDHAR RO către parcul industrial Prejmer, cu proiectul înființării unei fabrici de piese de aluminiu pentru industria auto, pe o suprafață de aproape un hectar, care va avea 125 de angajați.

Concurența pentru fotoliul de primar al Brașovului a început de pe acum pe latura industrială
Interesant că nu li s-a sugerat să își dezvolte afacerea de25 de milioane de euro în parcurile industriale ale Brașovului, de la Metrom sau Carfil, aflate tot în administrarea Consiliului Județean, ci în parcul industrial de la Prejmer, fieful vicelui Todorică, fostul primar al Prejmerului. Este un semnal că Veștea nu dorește să-i pună în aplicare lui Coliban viziunea industrială exaltată pentru Brașov, investitorii din acest domeniu fiind îndrumați în afara municipiului, înspre localități cu primari PNL sau PSD.
Cursa pentru Primăria Brașov, ce-și va avea finalul în 2024 a început, și nu în ambientalul unei alianțe politice a PNL cu USR-Plus, dimpotrivă.

Spaniolii îndreptați spre Prejmer
Împreună cu colegul meu Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat cu o delegaţie reprezentând societatea SANDHAR RO. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto”.
 „Ambiţia investitorilor spanioli este ca după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa (cam hazardat și utopic am aprecia noi! n.n.)”, a postat Adrian Veștea pe Facebook.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.