Investitorii si riscurile din Romania, Ungaria si statele baltice

Investitorii si riscurile din Romania, Ungaria si statele baltice

0 54

Investitorii ar trebui sa-si reduca expunerea in Romania, Ungaria si statele baltice, deoarece aceste tari continua sa se confrunte cu probleme economice grave, potrivit unei analize a Pacific Investment Management Co (PIMCO), cel mai mare fond de obligatiuni la nivel mondial.
„Romania, Ungaria si tarile baltice continua sa se confrunte cu recesiuni severe si de aceea credem ca expunerea ar trebui limitata acolo. In aceste state, o mare parte a datoriilor este denominata in valuta, ceea ce poate duce la aparitia unor dinamici explozive ale datoriilor, urmate de masuri de ajustare valutara nefavorabile investitiilor”, se spune in analiza.
In plus, tarilor le lipseste accesul imediat la finantare in perioadele cu probleme, cu toate ca au beneficiat din plin de ajutoare unilaterale sau multilaterale.
PIMCO recomanda investitorilor sa se orienteze catre Polonia, singurul stat european cu sanse sa inregistreze crestere economica in acest an. Economia Poloniei se bazeaza intr-un grad ridicat pe ceererea interna, are institutii credibile si un curs de schimb valutar flexibil, noteaza analistii fondului.
Acest stat se bucura de perspective de dezvoltare mai bune, de o situatie bugetara mai solida si o politica anticriza mai eficienta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.