Investitii pentru o noua centrala nucleara

Investitii pentru o noua centrala nucleara

0 56

Guvernul romanesc face investitii pentru mileniul trei. Pentru ca Europa de Est are o traditie serioasa in acest domeniu, guvernul Romaniei s-a gandit ca a sosit momentul sa continue aceasta istorie.
In acest sens, s-au gasit deja fondurile pentru studiul de fezabilitate pentru construirea celei de-a doua centrale nucleare, dar si pentru punerea in functiune a inca doua reactoare, cu numarul 3 si 4, ale centralei de la Cernavoda, dupa spuele ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
„Am alocat deja fonduri pentru studiul de fezabilitate al celei de-a doua centrale nucleare, iar in acest an vom porni si investitia pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda”, a spus Vosganian, citat de Mediafax.
Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, este detinuta de stat, prin Ministerul Economiei si Finantelor, cu 90,5%, in timp ce Fondul Proprietarea detine 9,5%.
Directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica, a declarat in luna martie ca cea de-a doua centrala nucleara din Romania va avea intre doua si patru reactoare, unitatea urmand sa fie construita dupa anul 2020.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.