Investitii in turism

Investitii in turism

0 75

In bugetul Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului vor fi prinse sume pentru studii destinate dezvoltarii zonei schiabile a Muntilor Fagaras pe partea lor nordica.


De asemenea, tot in ideea valorificarii potentialului turistic si de agrement al zonei, se va realiza un centru de paint-ball la Victoria.


In bugetul Agentiei de Dezvoltare Durabila figureaza bani pentru asocierea cu localitatile Prejmer si Vama Buzaului in vederea crearii unei rezervatii de zimbri la Vama Buzaului. Aici vor fi aduse sase perechi de zimbri, ceea ce va insemna o premiera in judetul Brasov.


Tot sub egida Agentiei de Dezvoltare Durabila vor fi puse la punct niste modele de dezvoltare locala la Apata si Bunesti. In aceste localitati vor fi amenajate stane turistice traditionale, care vor valorifica specificul culinar, turistic si de agrement din acestor zone.


In comuna Sercaia va fi infiintat un centru pentru dezvoltare rurala, care va fi intins pe cateva hectare. In cadrul lui vor fi consacrate modele de dezvoltare pentru mestesuguri, agricultura si agroturism, astfel incat fiecare localitate sa-si poata trimite aici mestesugarii traditionali care sa se specializeze intr-un anume domeniu, dar si pe cei care vor sa se afirme si sa-si deschida o afacere in agroturism, sau in alte sectoare din care pot fi obtinute venituri alternative, a explicat Mihai Dontu. Asadar, cei interesati vor putea merge la Sercaia pentru instruire si informare in ceea ce priveste oportunitatile de finantare si de dezvoltare a domeniilor mentionate.


Un alt lucru important este ca in 2008 vor fi prevazute finantari pentru lucrarile de reparatii la Cetatea Fagaras, respectiv pentru studiul de fezabilitate aferent restaurarii Cetatii Rupea.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.