Investitii in folosul cetatenilor

Investitii in folosul cetatenilor

0 64

Investitiile din Sibiu continua. Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul primariei Sibiu au fost enumerate o serie de investitii care au ca scop dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor publice, suma alocata fiind de 13 milioane de lei.
Serviciul de Administrare a Pietelor a finalizat lucrarile de construire a halei multifunctionale din Piata Obor. Amenajarea acestei platforme a constat in crearea unei spalatorii auto si a unui service auto. Lucrarile au fost demarate in vara anului 2007, valoarea contractului pentru executia lucrarilor fiind de 406.124,08 lei. Contractul pentru executia lucrarilor a fost semnat cu SC CONS PRO SRL. Hala multifunctionala a fost data spre inchiriere firmei SC SELVA SRL, pretul chiriei fiind de 3.995 lei/luna. Hala multifunctionala a fost construita pentru a servi celor care comercializeaza sau cumpara autovehiculele expuse in Piata Obor.
Serviciul public amintit a finalizat si procedura de achizitie pentru piata mobila pentru flori si fructe. Cele 6 unitati ale pietei mobile vor fi livrate conform contractului cel tarziu la sfarsitul lunii august 2008. Piata mobila va functiona in baza unui regulament propriu care urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local, chiria fiind stabilita la 50 lei/zi pentru fiecare dintre cele 6 unitati de vanzare.
La Serviciul de Administrare a Cimitirului Municipal doua investitii sunt in prezent in derulare. O investitie importanta este amenajarea unei capele mortuare care urmeaza sa fie amplasata in zona centrala a cimitirului. Lucrarea presupune amenajarea a trei camere mortuare (doua dintre acestea cu instalatie de frig locala), amenajarea unei camere de depunere a coroanelor si amenajarea unei camere familiale. Regulamentul de functionare pentru aceasta capela mortuara va fi supus aprobarii Consiliului Local.
Un alt obiectiv de investitii este amenajarea de rigole betonate in zona portii II si portii III a Cimitirului Municipal, prin crearea acestor rigole rezolvandu-se problema colectarii apelor pluviale. Pentru acest obiectiv de investitii procedura de cerere de oferta a fost deja parcursa urmand ca in data de 12 august 2008 sa aiba loc selectia ofertelor.
Serviciul de Administrarea a Domeniului Public si Privat a realizat studiile de fezabilitate pentru crearea a trei noi parcari zonale in cartiere: Targul Cailor, Muncel I si Muncel II. Cele 374 de locuri de parcare ce urmeaza a fi amenajate in cele trei locatii vor fi realizate cu dale inierbate (parcare verde).
In zona strazii Targul Cailor, in zona de blocuri situata intre aceasta strada si strada Lunga, vor fi create un numar de 200 de locuri de parcare care vor deservi locatarii blocurilor din zona. In cadrul aceluiasi plan este prevazuta amenajarea trotuarelor si bordurilor si reamenajarea zonelor verzi.
Gradina Zoologica a parcurs procedurile de achizitie pentru lucrari astfel incat constructorii au demarat deja lucrarile. Contractul de executie pentru amenajarea noilor spatii pentru lei, tigri, oaia cu coama, lame si mistreti a fost atribuit firmei SC Hidroconstructia SA, valoarea acestuia fiind de 540.000 de lei.
Si la Baia Neptun au fost demarate lucrari de reabilitare si modernizare. In prezent echipele de lucru ale constructorului reabiliteaza cabinele de sauna prin inlocuirea a 200 de metri patrati de gresie si prin revopsirea cabinelor de sauna. Conform proiectului curtea va fi reamenjata cu zona verde si arbori si vor fi create un numar de 17 locuri de parcare.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.