Investitie privata de sase milioane de euro pentru un centru de cardiologie...

Investitie privata de sase milioane de euro pentru un centru de cardiologie la Brasov

0 136

Consiluiul Local Brasov a aprobat luni, in sedinta ordinara, asocierea Municipiul Brasov si societatea Cardioexpert SRL din Timisoara, pentru realizarea unui Centru de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara privat in cadrul Spitalului Tractorul. Acolo funtioneaza Clinica de Cardiologie din municipiu. Investitorul, repectiv firma timisoreana a promis sa investeasca nu mai putin decat sase milioane de euro pentru doatrea si amenajarea spatiului.


In municipiul Brasov, potrivit unor statistici realizate la nivel national, rata incidenta afectiunilor cardio-vasculare depaseste 40% iar acesta nu dispune de facilitati moderne de diagnostic si tratament al bolilor cardiovasculare, pacientii fiind trimisi in alte centre de specialitate din tara.


Prin adresa inregistrata la Primaria municipiului Brasov sub nr. 45976/2007 a SC Cardioexpert SRL Timisoara, s-a solicitat realizarea unui parteneriat, prin asocierea cu municipiul Brasov, in vederea realizarii unui Centru de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara” in cadrul Spitalului Tractorul, societatea urmand a asigura reamenajarea spatiilor si dotarea tehnica cu aparatura si echipamente de ultima generatie.


Reprezentantul Cardioexpert, Bogdan Mut, specialist in cardiologie, a prezentat proiectul alesilor locali si dupa mai multe dicutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, plenul consilierilor a decis, cu 17 voturi pentru, unul impotriva si cinci abtineri, asociirea municipalitatii cu respectiva firma. Totodata a fost numita o comisie de analiza a ofertei de asociere intre municipiul Brasov si SC Cardioexpert SRL, formata din presedintii comisiilor de specialitate ale Consiliului Local si secretarul Comisiei Juridice, precum? si un membru al Executivului, urmand ca, costractul de asociere sa fie supus analizei si deciziei deliberativului local.


Totusi, alesii locali liberali s-au abtinut de la vot, motivand ca locatia aleasa nu este buna. Consilierul Paul Becheanu (PNL), care este si presedintele Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Brasov a votat chiar impotriva. El a motivat: „Sectia de Cardiologie din? spitalul Tractorul apartine Spitalului Judetean. Astfel, proiectul ar fi trebui prezentat conducerii unitatii spitalicesti in cauza. Dupa o aprobare de catre conducerea Spitalului Judetean, mai trebuie obtinut avizul Ministerului Sanatatii. Altfel, clinica privata nu poate avea o relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate”.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.