Investiție de 5 milioane de euro în Munții Făgăraș

Investiție de 5 milioane de euro în Munții Făgăraș

0 154

Cinci milioane de dolari pentru crearea unui parc national de importanţă mondială în Munţii Făgăraş. Banii au fost obţinuţi de o fundaţie din România care militează pentru refacerea zonelor defrişate. Proiectul va dura cinci ani şi va aduce beneficii şi pentru 28 de localităţi.
Cea mai mare parte din bani, respectiv 2 milioane de dolari, va fi folosită pentru a planta pădurile tăiate și a reface zonele alpine cu bujor de munte, afin si merișor. Totodată, ecologiştii vor readuce în sălbăticie zimbrii şi castorii, care în acest moment sunt specii protejate prin lege, iar pe teritoriul ţării noastre mai sunt doar câteva sute.

„În cursul anului acestuia vom crea țarcuri temporare în zona de proiect iar din toamnă vor fi aduse primele exemplare, un număr de maximum 10 exemplare, urmând ca ulterior efectivul să fie suplimentat periodic.” a declarat biologul Adrian Aldea.

Specialistii fundaţiei Conservation Carpathia îşi propun să rezolve şi problema urşilor care fac pagube în localităţi. Astfel, un milion de dolari vor fi alocaţi pentru garduri electrice, dotarea unei echipe de intevenție rapidă și despăgubiri în cazul unor atacuri.

Daniel Bucur, manager de proiect: „Au fost doar opt proiecte aprobate din Europa și noi ne mândrim că suntem printre cele opt proiecte. Asta înseamnă că este un interes deosebit asupra protejării naturii din România.”

Proiectul va crea locuri de muncă şi oportunităţi de afaceri verzi în localităţile de la poalele munţilor Făgăraş, în judeţele Argeş, Braşov, Sibiu şi Vâlcea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.