Investim in vinuri scumpe si in obiecte de arta

Investim in vinuri scumpe si in obiecte de arta

0 70

Nu mai e la moda si, mai ales, nu mai e profitabil sa investim in actiuni si proprietati. Iata ca noul val de investitori s-au reprofilat si reorientat spre «bogatii ale sufletului». Se pare ca, in utima vreme, majoritatea investitorilor cauta sa-si asigure capitalul prin cumpararea de vinuri si scumpe si prin achizitionarea de obiecte de arta. Acest lucru a fost determinat de faptul ca exista o oarecare instabilitate pe piata principala de credit, provocata de cresterile si scaderile succesive, dupa cum raporteaza NewsIn.


?„Tot mai multi oameni considera vinurile ca o clasa de active”, a comentat Andrew de la Cassa, directorul uneia dintre cele mai mari companii din sector, citat de Newsin. Acest tip de investitii sunt extrem de cautate, din moment ce exita posibilitatea unor castiguri de 20% – 40 % pe an.


Adevaratii colectionari, impatimiti ai acestor achizitii exorbitante, sunt dispusi sa introduca sume uriase in astfel de investitii. Astfel, casa de licitatii Christie’s a vandut luna aceasta o caseta de vin Chateau Petrus din 1982 pentru 32.000 de lire sterline, precum si un triptic de Francis Bacon pentru 26,3 milioane de lire sterline, cel mai mare pret platit vreodata pentru o opera de arta postbelica in Europa. Specialistii recomanda, totusi, adoptarea unei atitudini precaute si in acest caz, pentru ca nici nu sunt feriti de turbulentele inerente oricarei piete.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.