Invazie de turisti la Brasov

Invazie de turisti la Brasov

0 99
Peste 80.000 de turisti s-au cazat la Brasov in luna decembrie. De la inceputul anului, 750.000 de turisti au fost cazati la hotelurile de 3 si 4 stele din zona iar jumatate dintre ei au ales unitatile de cazare din municipiul Brasov si Poiana. De Revelion majoritatea hotelurilor din oras au camerele rezervate de turisti fideli care petrec de 12 ani sub Tampa sfarsitul de an.
Chiar daca la nivel national in anul 2012 s-a inregistrat o crestere economica de doar 1 % , potrivit Directie Judetene de Statistica, la Brasov cresterea economica s-a apropiat de 10% datorita sectorului industrial si turismului. Numarul de turisti cazati in 2012 in judet l-a depasit pe cel din 2008, anul dinaintea crizei, potrivit datelor oferite de Ion Popescu, directorul Directiei Judetene de Statistica Brasov.
Din numarul total de turisti, majoritatea au fost romani din alte judete; strainii care au ales sa viziteze orasul de sub Tampa provin din tari instarite.
Doar in luna decembrie in Brasov au fost cazati 80.000 de turisti iar 80% dintre ei sunt bucuresteni si romani din alte judete pentru care muntele si partiile de ski au fost principala atractie. De Revelion hotelurile de 3 si 4 stele din municipiu si din Poiana Brasov sunt pline.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.