Invazie de purici

Invazie de purici

0 86

Nimeni nu poate contesta existenta puricilor ca fiinte, multi stiind ce inseamna prezenta lor insistenta, cu sariturile lor, cand vrei sa-i prinzi, si treceri, prin aceste salturi, dintr-un loc in altul pentru a suge sangele cu care se hranesc, ca unii politicieni prin viata noastra.
Din pacate s-a constatat in ultimul timp o invazie a acestor insecte, ceea ce inseamna un plus de disconfort pentru oameni si pentru animalele de casa, care, de fapt, aduc insectele in locuinte.
Cauza acestei invazii este pusa pe seama caldurii excesive, a gunoaielor si a faptului ca animalele de pe langa casa – caini, pisici – nu sunt indeajuns ingrijite.
Si subliniez “de pe langa casa” cu referire la pisicile si cainii care misuna pe langa blocuri, cu niste culcusuri la subsoluri si carora le mai dau de mancare, fara a le aplica si igiena necesara, constand, printre altele, macar in deparazitari ale blanurilor si culcusurilor.
Daca animalele “de companie”, cu domiciliul pe canapele sau prin paturi, isi au portia de ingrijire in acest sens, cele vietuind in semisalbaticie nu beneficiaza de asa ceva, cuibarindu-se prin subsoluri, unde stim cu totii cam ce mizerii exista – mai multa sau mai putina, in raport de spiritul gospodaresc al locatarilor.
De aceea specialistii in deratizari si dezinsectii recomanda mai multa curatenie – in mediul rural (ciudat,dar adevarat, oamenii sunt ‘mai curati’ in acest sens) fiecare avand grija de animalele din gospodarie – pe la subsolurile blocurilor si in jurul lor si apelarea ori de cate ori este nevoie la dezinsectii, mai ales in contextul acestei veri, incluzand si schimbarile climatice, cu o agresivitate sporita a insectelor.
Nu trebuie sa uitam faptul ca intepaturile provoaca neplaceri, ba chiar infectii locale, pe deasupra putand declansa epidemii de sezon, aceste mici insecte – purici, paduchi, capuse, gandaci de bucatarie – fiind mari purtateare de microbi.
Specialistii mai recomanda ca parintii sa nu-si lase copiii sa se joace, in aceasta perioada, cu animalele de pe langa casa, mai ales cu cele traind in semisalbaticie, pe langa blocuri.
Deci mare atentie si urmati sfaturile specialistilor !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.