Invazia hunilor in Guvern

Invazia hunilor in Guvern

0 196


Saptamana Patimilor a debutat cu o coroana de spini pe fruntea tarii: noul Guvern al Premierului Tariceanu, ce pare a vesti o invazie a hunilor! Din 17 ministri 4 sunt maghiari sadea plus inca doi maghiari cu nume romanizate: Ludovic Orban si Ovidiu Silaghi (inainte de revolutie toti cetatenii romani de alta nationalitate care activau in securitate, militie si armata, aveau numele romanizate, scrise dupa reglulile limbii romane, la fel ca si prenumele, iar tinerii primeau, pe langa un prenume ce putea functiona si in maghiara, si un prenume romanesc sadea, sa dea bine la grade si la privilegii).


Ca vor fi si ministri UDMR ne-am asteptat, dar ca vor acoperi un sfert din portofolii mi se pare demn de cartile de povesti cu care este dator Marko Bela spre a-si aduce la zero soldul debitor din declaratia de avere. Multi s-au gandit ca ungurii vor lua acolo un cabinet, hai doua, dupa algoritm (adica in functie de procentul obtinut la alegeri). Dar ti-ai gasit, nu le are Tariceanu cu algoritmul, el a vrut sa schimbe Guvernul nu sa faca exercitii de aritmetica.


In ce-i priveste pe maghiari, nici ei nu se incurca cu aritmnetica. Zilele trecute, distinsul lider UDMR (care de ziua nationala a Romaniei, intrebat ce calitati au romanii, a ras zeflemist fara sa raspunda) isi impleticea limba in gura cu talent sa ne explice atitudinea responsabila a maghiarilor: “noi n-am pus problema algoritmului politic, ni s-a parut deplasat”. Bine ati facut, daca s-ar fi facut guvern dupa algoritm ati fi luat maximum 6%, asa v-ati ales cu 24%, la care se adauga Orban si Silaghi.


Si pentru ca intr-un Guvern minoritar, premierul (grec la origini) a inteles ca minoritatile trebuie reprezentate copios, avem si un ministru armean. Ma mir tare de lipsa vreunui Bulibase la Justitie sau Mediu.


Lasand la o parte Kabinetul creat parca pentru a-i da parfum lalalei udemeriste, aidoma unui parfum celebru creat pentru a reprezenta parfumul florii de mac, lucrurile sunt cat se poate de verzi si daca nu belim ochii, ne trezim ca maine cu granita in mijlocul tarii: toate domeniile composesoratelor, cultelor, scolilor maghiare au fost retrocedate. Descendenti mai mult sau mai putin reali de conti si contese au pus mana pe avutii imense, secuii au facut referendum, intru batjocura noastra, pentru autonomie, in judetele cu populatie majoritar maghiara, romanii sunt tratati de parca s-a reinstaurat? Unio Trio Natiorum, insemnele tarii sunt batjocorite iar liderii maghiari se scuza ca nu fac administratie in limba romana prin faptul ca angajatii Primariilor nu stiu romaneste!


Noi in schimb ii instalam pe liderii maghiari in fruntea unor ministere cheie, cu aerul ca fara ei am fi morti! Ca maine ne vom trezi cu ordonanate de urgenta scrise in limba maghiara, pe motiv ca in Guvern nu se stie romaneste! Dar, vorba reclamei de la bere, aia cu piticii, noi sa fim sanatosi si felicitari lui Tariceanu pentru inspiratie si Parlamentului pentru transpiratie!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.