Introducerea unui sistem simplificat de TVA pentru IMM

Introducerea unui sistem simplificat de TVA pentru IMM

0 108
Ministerul FinanÅ£elor Publice intenÅ£ionează să introducă un sistem simplificat de TVA pentru micile întreprinderi, care să înlocuiască impozitul pe venit, a declarat miercuri, la o conferinţă pe teme fiscale, secretarul de stat în MFP Dan Manolescu.
'Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor nu este, în totalitate, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, dar poate fi o variantă de a calibra viitorul impozit forfetar. (…) La nivelul UE există un sistem simplificat de TVA care poate să înlocuiască ÅŸi o anumită impozitare directă, pentru a simplifica lucrurile ÅŸi a nu avea ÅŸi impozit pe venit ÅŸi TVA', a spus reprezentantul MFP.
Manolescu a precizat că prin introducerea impozitului de 3% pe venit pentru întreprinderile cu cifra de afaceri sub 65.000 de euro pe an se intenÅ£ionează identificarea domeniilor în care activează agenÅ£ii economici.
'Până nu ÅŸtim câÅ£i agenÅ£i economici avem ÅŸi în ce domenii de activitate funcÅ£ionează nu putem determina modalitatea în care impozitul forfetar poate fi aÅŸezat', a spus oficialul MFP, care a adăugat că nu s-a luat o decizie dacă impozitul forfetar va fi aplicat de la jumătatea anului 2013.
 
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.