Intreprinderi verzi in Brasov pe bani norvegieni

Intreprinderi verzi in Brasov pe bani norvegieni

0 93
Specialistii nordici ofera pana la un milion si jumatate de euro intreprinderilor romanesti si ONG-urilor care vor depune proiecte de ecologizare si dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. IMM-urile pot sa aplice si pentru un grant destinat promovarii ecologiei in educatie.
Programul Inovare in industria verde este gestionat de guvernul norvegian care in perioada 2009-2014 ofera granturi companiilor si ong-urilor care isi doresc sa stabileasca parteneriate cu firme din Norvegia pentru a investi in inovarea tehnologiilor pe care le folosesc. Programul isi propune sa creasca numarul intreprinderilor verzi :
Knut Ringstat, managerul programului, declara ca o companie poate primi drept grant de la Guvernul Norvegian pana un milion si jumatate de euro in cadrul acestui program menit sa imbunatateasca performatele de protectia mediului in cadrul companiilor din zona Brasovului. Aceste afaceri pot sa devina astfel mai verzi si mai prietenoase cu mediul.
Camera de Comert si Industrie din Brasov a oganizat un seminar pentru intreprinderile mici si mijlocii care au posibilitatea sa acceseze bani norvegieni si chiar ar putea accesa fonduri pentru a promova ecologia in scoli.
Bugetul total pus la dispozitie de norvegieni este de peste 21 de milioane de euro iar documentatia si proiectele trebuie depuse pana 15 iulie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.