Întrebări decente din parte O.T. al Pro România. Ceva răspunsuri ,,draghe” autorități?

Întrebări decente din parte O.T. al Pro România. Ceva răspunsuri ,,draghe” autorități?

0 79


Președintele Organizației de tineret al partidului PRO Romania filiala Brașov, Dragos Dumitru, spune într-o scrisoare dechisă către calasa politică aflată la frâiele puterii, recte PNL, că

,,Suntem în plină criză de corona virus. Avem peste 100 000 de persoane in izolare la domiciliu în toata tara. Toți ne asteptăm să respecte izolarea și sa nu infecteze si pe altii (in cazul in care sunt pozitivi). Suntem convinsi ca nu o sa ii testati pe toti cei din izolare si sigur mai sunt si unii infectati care inca se plimba liber prin localitatile de baștină.
Ce facem însă cu cei ce respecta izolarea? De ce în alte tari, primăriile fac pachete speciale pentru cei ce sunt in izolare cu alimente de baza, saci de gunoi, dezinfectant si masti, iar la noi nici macar nu ii verificam pe toti daca sunt ok, ci doar li se dă un amărât de apel telefonic din fața scării sau a porții să facă cu mana pe geam dacă sunt în casă?
De ce e nevoie de ajutorul voluntarilor când românii iși platesc taxele la stat, asigurarile medicale, s.a.m.d, știind că statul le va oferi ajutor în caz de nevoie în baza contribuțiilor sociale?

De ce in plina criză când aproape toate domeniile de afaceri au de suferit, statul nu vine cu măsuri de ajutorare pentru producătorii locali și cu măsuri fiscale să îi stimuleze; singurii care încearcă să îi ajute sunt tot voluntarii cu campanii de promovare a produselor românești?
De ce ni se refuză dreptul de a fi informați și ne lasati prada știrilor false ce circula nestingherite pe rețelele de socializare?
De ce nu sunt școlile transformate in zone de carantină sau izolare și îi trimiteti pe cei ce trebuie izolati acasa alaturi de alte rude? E greu sa gasiti niste paturi?

De ce la sate și comune nu transformați căminele culturale în zone de carantină sau izolare…sau de ce nu faceti zone de triere a pacientilor acolo? Oamenii de la țară nu au dreptul la sanatate…sau ei nu se imbolnavesc?
De ce trimiteți armata în spitale si incercati sa militarizati cu doctori civili? Militarul are regim special, civilul nu. Cum îl forțezi sa respecte ordinul? Îl trimiți către Curtea Marțială? În baza la ce?

De ce ne cereti declarație pe propria raspundere să iesim din casa? Nu credeți ca e același lucru cu a declara în fata organelor legii unde si de ce ne ducem? Sau cautați motive să amendați oamenii?
De ce nu ne testati pe cei ce #stamacasa să putem și noi iesi linistiti la munca? Un program de testare a celor tineri ce vor sa lucreze?
Și aș putea sa continui cu intrebari până trece criza…dar nu ne ajuta cu nimic.
Va rugam frumos, domnilor conducatori liberali, #statiacasa si lasati #profesionistii sa se ocupe si sa ne salveze #viata!”

Foarte bună opinia cu două precizări:
1) Am ieșit din zona de confort a democrației cotropită în ultimii ani de la ex-criza economică de o globalizare grețoasă. Suntem într-o situație în care nu preșeintele aplică legile Parlamentului cu celeritate, nu Guvernul dă O.G sau H.G, ci suntem conduși – pe undeva firesc – de decizii militare. În acest caz drepturile clasice sunt o perioadă suspendate. Fie dacă ne convine Or(i)ba/n sau nu!

2) Nu caută nimeni motive să fie amendați oamenii, ci să fie perfect controlați. După aceste ,,declarații pe proprie răspundere” se va știe cu o precizie milimetrică exact traseul esențial al fiecărui cetățean. Iar când lucrurile vor reveni la normal – o stare de normalitate totuși ,,altfel” pentru că întreg discursul public a fost radical schimbat – unii vor beneficia scrupulos și cinic de aceste informații. Serviciile nu ,,doarme” ci vegheză la liniștea noastră bovină.

Astfel să parafrazez din sloganul unei reclame de-a lui Vântu-FNI ,,stai acasă liniștit, excrocii lucrează pentru tine”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.