Intrebare: 58 sau 44?

Intrebare: 58 sau 44?

0 109

In ultimele zile mass-media a fost intoxicata de sondaje de opinie si procente. Mai intai a venit IMAS-ul, care anunta ca Presedintele se bucura de sustinerea a 58% dintre romani iar Alianta D.A. ar intruni sufragiile a 39%? din electorat.


Pe urma s-a vorbit despre un sondaj secret, comandat de Partidul Democrat, publicat de ziarul “Cotidianul”, ale carui rezultate pe de-o parte i-au facut pe democrati sa anunte ca vor merge singuri la europarlamentare, fara liberali, iar pe de alta parte au provocat o oarecare panica, intrucat Presedintele a scazut dramatic, ajungand de la 64% cat avea in noiembrie, la 44,3%.


In schimb, Alianta D.A. este cotata tot la 39 de procente, ceea ce inseamna ca undeva s-a mintit in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu. Posibil ca procentul real sa fie 44,3% din totalul alegatorilor. Ceea ce inseamna ca la referendum, daca se modifica in prealabil prevederea din Constitutie privind demiterea, Basescu ar putea fi matrasit.


Poate insa ca ambele sondaje sa fie false. In ultima vreme joaca de-a sociologia si de-a “cu cine ati vota dumnica viitoare” a devenit doar unul dintre multele mijloace de manipulare in masa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.