Intre predictie si realitate, Seism la Roma pe 11 mai!

Intre predictie si realitate,
Seism la Roma pe 11 mai!

0 91

11 mai 2011 este considerata de unii ziua in care in Roma va avea loc in cutremur devastator, pe baza unei presupuse teorii a lui Raffaele Bendandi (1893-1979), dar mai ales din cauza isteriei de pe internet.
Potrivit cercetatorilor italieni, exista un singur adevar: pe 11 mai vor avea loc in Italia circa 30 de cutremure. Dar asta doar pentru ca este media seismelor zilnice din Italia.
Pentru a infirma teoriile potrivit carora pe 11 mai Roma va fi devastata de marele cutremur, seismologii de la Insitutul National de Geologie si vulcanologie ii invita pe toti oamenii interesati sa viziteze institutul, inclusiv sala de monitorizare a activitatii seismice.
„Ne putem proteja de cutremure. Daca urmatorul mare cutremur din Italia va fi la fel de catastrofal ca cel din Haiti, care a cauzat peste 220.000 de victime, sau ca cel din New Mexico, care a inregistrat doar 2 victime, avand aproape aceeasi magnitudine (7 si 7.2), va depinde numai de alegerile care se fac astazi”, transmite institutul italian.

Raffaele Bendandi, care a murit in urma cu 32 de ani, a fost poreclit „omul care prevedea cutremurele”. Bendandi a fost astronom si om de stiinta autodidact, iar in 1923 a avut prima sa previziune: cutremurul a avut loc, in Marche.Ultima sa previziune a fost in 1976, insa nimeni nu l-a ascultat, iar un cutremur mare chiar a venit in Friuli.

De data aceasta insa, nu exista de fapt nicio previziune a lui Bendandi. „In documentele sale nu exista nicio previziune a vreunui eveniment anume: ar putea fi o pata solara sau trecerea unei planete printr-un punct determinat. Paola Pescerelli Lagorio, presedintele Observatorului geofizic Raffale Bendandi din Faenza, si-a dedicat ani intregi studiului documentelor lasate de Bendandi si spune ca nu exista nicaieri trecuta data de 11 mai. In plus, ea subliniaza ca Bendandi facea previziunile cu doar cateva saptamani inainte de cutremur, nu cu ani intregi inainte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.