Întoarcerea generalului demisionar Nicolae Ciucă la cârma coaliției stânga-dreapta

Întoarcerea generalului demisionar Nicolae Ciucă la cârma coaliției stânga-dreapta

0 37

Cum mai pot ieși liberalii nu numai în fața electoratului lor, ci și în fața porții babei din Vințu de sus, sau în fața scării blocului din Tecuci, să spună că PSD este ciuma, moartea, catastrofa țării?

Cât de ridicol este momentul, cât de înșelătoare vrajba conducătorilor, din moment ce exterminarea Ciumei Roșii, conform dictonului prezidențial al lui Iohannis, se produce prin luarea în brațe a PSD de către dușmanii de moarte liberali. Deci înfrângerea totală a social-democraților și scoaterea lor în afara legii inclusiv prin băgarea în pușcării, după capetele înfierbântate liberale, se produce prin cooptarea la guvernare și nu oricum, ci cedând social-democraților majoritatea ministerelor, inclusiv Ministerul Finanțelor.
Cum mai pot ieși liberalii nu numai în fața electoratului lor, ci și în fața porții babei din Vințu de sus, sau în fața scării blocului din Tecuci, să spună că PSD este ciuma, moartea, catastrofa țării?
Că sunt corupți și hoți. Păi asocierea cu corupții și hoții este considerată infracțiune sau asociere în vederea comiterii de infracțiuni și se pedepsește potrivit Codului Penal cu închisoarea. Cine îi va mai crede când spun ceva, orice, chiar și că soarele este pe cer, pentru că va trebui, pentru a fi siguri, să ne uităm în sus să verificăm.

Neasemuita grijă a PSD față de subzistența PNL
Pur și simplu, după cum afirma strategul plenipotențial al PSD, Vasile Dâncu, nu este o bucurie că PNL va dispărea din politica mare precum PNȚCD, pentru că nu vor mai exista eventuali aliați relevanți pentru a face o majoritate. Deci Dumnezeule mare! PSD se străduiește să salveze de la dezastru PNL, cel care voia prin intermediul celei mai înalte voci din amvonul Cotrocenilor să-i șteargă de pe fața pământului pe social-democrați. Iar PNL acceptă cu smerenie și cu recunoștință ajutorul Ciumei Roșii. Elanul conciliator al celor două partide este pus pe seama îngrijorării mai marilor țării despre soarta crudă și totodată binele neverosimil de care ar fi bântuiți românii cu ei la putere. O pâclă deasă de argumentații care n-au nimic în comun cu realitatea, nici măcar cu limba română decentă.

Întoarcerea generalului Ciucă pe ruinele corpus-ului politic al lui Cîțu
Prin urmare generalul Ciucă s-a întors triumfător din drumul fără întoarcere al politicii dâmbovițene și i-a acoperit cu noroi lui Cîțu personalitatea dinamică. La întrebarea fără echivoc a unei reporterițe înfipte, demne de această titulatură, de ce-l susține astăzi necondiționat pe Ciucă, dacă ieri a spus la fel de clar că nu-l va supune la vot în BPN pentru propunerea de premier a liberalilor, Florin Cîțu s-a bâlbâit jenibil(sinteza dintre jenant și penibil) bolborosind câteva interjecții care sunau cam ca huruiala nedeslușibilă a pietrișului în malaxor.
Șters pe lângă generalul sigur pe el, care și conduce negocierile din partea PNL, președintele liberalilor face o simplă figurație. Pentru că s-a întâmplat exact așa cum prognozam acum câteva săptămâni, când Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat.

Tot generalul va reveni la cârma guvernului, că de-aia a venit șeful Pentagonului la București, pentru băgarea minților în cap liliputanilor de românași, care se joacă de-a guvernarea precum țâncii de-a mama și de-a tata, fără să știe la nivelul elementar ce-i aia. Iar Cîțu și-a și început lungul drum al debarcării fără întoarcere din fruntea PNL, chiar dacă va obține pentru puțin timp șefia Senatului. Se pare că pesediștilor le-a venit alergând gâfâit mintea cea de pe urmă și și-au adjudecat totuși un minister de forță, și anume Internele pentru Florin Tudose, o adevărată mână forte, nu precum sicofantul adormit de Bode. Iar Justiția nu a revenit PNL ci vechiului binom astăzi dizolvat Băsescu-Boc, prin Cătălin Predoiu.

Marea Împărțeală a dregătoriilor după facultăți și cumetrii înalte
Ce caută cele două duduițe propuneri ale PNL pentru Ministerul Apărării este și va rămâne un mister straniu și întunecat, precum Stela neagră a lui Salmanasar al III-lea. Probabil că sunt doldora de diplome contrafăcute pe la Colegiul Național de Apărare(CNAp), sau pe la Institutul de Studii Politice de Apărare și Istorie Militară(ISPAIM), două instituții pe cât de impostoare pe atât de inutile.
Vasile Dâncu va fi vicepremier și va prelua Cultura sub competentă și vigilentă supraveghere, iar Rafila Sănătatea românilor aflată de mult pe fundul prăpastiei.
UDMR va prelua ce preia îndeobște, Dezvoltarea și Mediul, adică banii înspre Ținutul Secuiesc și defrișarea pădurilor virgine ale Transilvaniei. Și împușcarea urșilor pentru trofee. În sfârșit, Finanțele la PSD și primul premier rotativ la PNL și borșul ardelenesc al guvernării este gata.
Ceea ce riscă enorm PSD dacă acceptă mâine, și se pare că a acceptat, ca primul premier rotativ să-l furnizeze PNL, este expulzarea de la guvernare a social-democraților peste un an și jumătate, când ar trebui să preia șefia guvernului. Tot ceea ce s-a întâmplat în România de-a lungul istoriei se va mai întâmpla din nou, adică tragerea pe sfoară a aliaților.
Atunci când generalul premier îi va acuza de nu-știu-ce pentru a justifica interesul suprem național ca liberalii să dețină în continuare primul ministru, care va deveni președintele României în 2024.
Atunci când Klaus Iohannis își va arăta adevăratele convingeri față de PSD, și anume dorințele de înfrângere totală a social-democraților și eliminarea lor de la putere în 2024. Pe care de altfel nu și le-a ascuns niciodată.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.