Interzis din start importul autovehiculelor cu peste 150.000 km. rulați și 5...

Interzis din start importul autovehiculelor cu peste 150.000 km. rulați și 5 ani vechime!

Potrivit Știrileprotv, un nou proiect european …adaptat in Ro. se spune, mai catolic decat Papa, obligă conducătorii auto să fie responsabili si sa nu mai circule cu autoturisme cu defectiuni, care sa produca accidente. Proiectul care schimba iar regulile, va fi trimis Guvernului pentru adoptare si este urmarea unei directive a Uniunii Europene, ce se va aplica in toate statele membre.

Potrivit legii actuale, șoferii sunt obligați să facă ITP-ul o dată la 2 ani, lucru care nu se respectă, iar aceștia scapă doar cu o amendă.
“Nu intereseaza acte, nu  intereseaza nimic. Am avut si situatii de genul acesta, de exemplu era o doamna care a zis ca nu e treaba ei sa verifice daca are ITP. Si astazi am avut un client care avea ITP-ul expirat de 3 luni de zile.”, a declarat Maria Cretu, administrator service ITP.
Se pare că noul proiect vine cu sancțiuni…si mai dure.  Atunci cand ITP-ul unei masini expira, Registrul Auto Roman emite o notificare catre Directia de Inmatriculari Auto, care… suspenda automat inmatricularea masinii cu ITP expirat. Informatia merge apoi la politia rutiera.

Un imputernicit al DRPCIV: “In momentul in care veti fi depistat in trafic conducand acel vechicul, veti fi oprit de colegii de la rutiera si acestia, observand ca masina are imnatricularea suspendata, vor retine certificatul de inmatriculare pana la trecerea unei noi inspectii tehnice.
Pe lângă asta, soferii care ajung in aceasta situatie vor primi si o amenda, intre 1200 si 2000 de lei. Ministerul de Interne vrea sa-i oblige astfel pe soferi sa nu mai cirule cu masini care pot fi un pericol public. Dar de ce Ministerul de interne nu gaseste o modalitate de a opri, prin aceleasi metode, interzicerea circulatiei  in Romania a celor circa 150.000 de rable aduse ANUAL in tara de prin toate cimitirele de masini ale Europei?
Sau sa fie interzis din start importul autovehiculelor cu peste 150.000 km.rulati si 5 ani vechime?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.