Interzicerea plantelor modificate genetic in Romania

Interzicerea plantelor modificate genetic in Romania

0 60

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat zilele trecute ca va cere Comisiei de Securitate Biologica sa verifice impactul porumbului modificat genetic asupra sanatatii populatiei si a mediului. Dar ministrul nu are in vedere numai porumbul, ci si celelalte cereale si legume.
Se pare ca plantele comestibile de catre om si modificate genetic au, cu toate ca aspectul si viteza de crestere sunt imbunatatite, o influenta negativa asupra consumatorului si a sanatatii sale, ba chiar si asupra mediului, concluzioneaza tot ce s-a putut observa in ultimii ani in acest sens.
Ministrul Korodi solicita o Hotarare Guvernamentala care sa interzica in Romania orice cultivare a plantelor modificate genetic.
Iata o masura benefica si care poate revigora agricultura sanatoasa practicata de micii producatori care, pe pamantul lor sanatos, cultiva plante traditionale sanatoase.
Dar ce ne facem cu toate bazaconiile aduse din import, mai ales de marile magazine, care arata frumos si sunt scumpe, dar au gust de apa chioara si mai si ajung sa supere sanatatea consumatorului?
Poate, cu aceasta ocazie si cu fonduri europene, in cadrul unor planuri bine gandite, se va ajunge la revigorarea si reinfiintarea vestitelor sere din tara, care pe vremea ceausista ne-au cam platit datoriile externe, dar acuma au ajuns paragina, pentru ca si iarna sa putem beneficia de legume cultivate in tara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.