Interzicerea meditatiilor la elevi?

Interzicerea meditatiilor la elevi?

0 144

Printre chilotei de prostituate si pliculete cu droguri, comisiei prezidentiale i-a mai trecut una ciudata prin minti la fel de ciudate, asa ca ea recomanda interzicerea prin lege a meditaþiilor. Iata inca o problema departe de necesitatile de moment ale tarii, in care ard lucruri mult mai importante ca sa-i permita lui Traian Basescu sa-si lustruiasca chelia.
Astfel, meditatiile date elevilor de la clasa ar trebui interzise prin lege, zice comisia, si asta ca masura pentru reducerea inegalitatilor de tratament existente intre elevii din aceeasi clasa.
„Este necesara o interdictie explicita, prin lege, pentru per­sonalul didactic de a desfasura activitati de tip after-school sau meditatii cu elevi proprii, in afara unitatii scolare in cauza”, se arata in raportul Comisiei.
Propunerea vine in contextul in care meditatiile date elevilor de la clasa reprezinta, de multi ani, o practica frecventa in randul multor cadre didactice, pregatirea particulara vizand in special materiile prioritare in perspectiva examenului de bacalaureat si a celui de admitere la facultate.

„Exista si un ordin de ministru in acelasi sens, care, din cate stiu, se aplica de cativa ani. Este foarte important ca elevii sa nu fie tratati diferit, iar pentru pregatirea lor, in special a celor ramasi in urma, se pot face ore suplimentare la scoala, nu meditatii pe bani, in particular. Din experienta proprie, cel mai slab elev din clasa dovedeste performante intr-un grup de lucru, pentru ca dispare teama ca nu e in stare de nimic”, a comentat directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Capitala, Sorina Cretu.
Mie mi se pare, oricum, un comentariu gratuit si lipsit de sens practic. Si sa nu-mi spuna doamna directoare ca nu a meditat niciodata, de-a lungul carierei, pe bani, ca nu o cred.

in acelaºi raport, Comisia recomanda evitarea utilizarii materialelor auxiliare pe care nu si le pot permite toti elevii, precum si utilizarea curenta a computerului si accesul la internet ca resursa di­dactica in scoala.

Pentru includerea tuturor copiilor in invatamantul prescolar, Comisia prezidentiala recomanda subventionarea prin vouchere pe care parintii le pot folosi si la inscrierea in gradinitele private acreditate.

Si iata inca o absurditate a acestei Comisii, care este oricum praful in acerba campanie pentru prezidentiale. Ca si prostitutia, cu vechimea ei, si meditatiile sunt un obicei de cand lumea a inceput sa mearga la scoala. Iar meditatii iau, in general, doua categorii de elevi: unii care doresc sa stie mai mult decat ofera orele de clasa, cu gandul la viitor si mai ales in actuala conjunctura in care se afla invatamantul romanesc, si alta categorie, formata din elevi pe care nu-i duce mintea si au nevoie de acest plus de explicatii, care nu poate fi dat si bagat in mintea copilului decat intr-un cadru particular.
Ca statul bate seaua ca sa priceapa iapa ca este vorba de un venit la negru, ca sa ajunga apoi la ideea unei impozitari a acestor ore de meditatii, asta este clar. Si nu inteleg de ce se scarpina cei care ne conduc, mai in speta Comisia, cu dreapta, pe dupa ceafa, la urechea stanga, cand totul este simplu. Nu interzici meditatiile – ar fi ceva irealizabil, dar ii obligi pe cei care practica acest lucru la declararea venitului obtinut din aceasta activitate si-i iei impozitul respectiv. Ii poti asocia pe profesori, ii poti obliga la taiere de chitante, la infiintarea de SRL-uri sau alte asemenea, ca la orice alta activitate comerciala, cu controale si tot tacamul, dar nu ii vei putea obliga, nici pe ei si nici pe parintii care doresc binele odraslelor, sa renunte la meditatii particulare. Caci chestia cu meditatiile in cadrul scolii si pe gratis este ceva de domeniul basmelor. Care lege ma poate obliga sa fac munca voluntara?
Dar, cum am spus si cum este si cu propunerile legate de prostitutie si droguri, astea sunt prafuri electorale. Ce, acuma s-au trezit muschii basescieni sa gandeasca, cand au avut timp cinci ani? Repet ca este ceva absurd si ma mir cum de ne crede, si comisia si presedintele, atat de tampiti incat sa nu vedem facatura.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.