Interpelari senatoriale pentru noul Guvern

Interpelari senatoriale pentru noul Guvern

0 221

Senatorul PSD Otilian Neagoe si-a luat treaba in serios in sensul de a face opozitie si a depus saptamana trecuta nu mai putin de trei interpelari parlamentare. Intrebarile catre ministri au fost formulate ca urmare a unor sesizari ale cetatenilor care vin in audienta la biroul sau senatorial.


Un prim demers l-a vizat pe noul ministru al Muncii, Paul Pacuraru: „I-am solicitat sa ia masuri pentru eliminarea unor inechitati strecurate in sistemul de recalculare a pensiilor. Numerosi pensionari care au lucrat in trecut in primele grupe de munca, respectiv in conditii grele si de risc, s-au trezit ca le-au fost reduse veniturile. Este nedrept, mai ales ca multi dintre acestia sufera acum de boli profesionale, cronice, provocate tocmai de aceste conditii grele in care au lucrat”, a spus Neagoe.


?


Cu si despre locuinte sociale


?


Parlamentarul a adresat o interpelare si catre ministrul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, cerandu-i sa-i ofere date cu privire la programul de construire de locuinte sociale in judet: „Avem cateva sute de familii care risca sa ajunga in strada, pentru ca imobilele in care locuiesc vor fi retrocedate fostilor proprietari. Oricum, noi, social-democratii, pregatim un proiect de lege prin care sa se stabileasca faptul ca nu pot fi evacuate persoane decat daca li se ofera la schimb o locuinta sociala”.


?


Consulate buclucase


?


Un demers al senatorului PSD s-a indreptat catre ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, caruia senatorul i-a solicitat o evaluare a activitatii consulatelor Romaniei din Italia si Spania: „Aceste institutii au ramas cu aceeasi structura de peste 30 de ani si nu mai fac fata cerintelor. Romanii din diaspora s-au plans ca sunt nevoiti sa stea zile intregi la coada pentru a obtine unele acte si ca au aparut firme de intermediere, care fac aceste demersuri contra cost”.


Marius OLA


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.