Internetul tot mai aproape de romani

Internetul tot mai aproape de romani

0 183

Peste 50% dintre locuitorii Romaniei vor avea posibilitatea de a utiliza Internetul pana la sfarsitul acestui an, gratie proiectelor pe care le are in derulare Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a declarat ministrul Gabriel Sandu pentru NewsIn.
„Avem in derulare programe care sa ne permita ca la sfarsitul anului peste 50% dintre romani sa aiba posibilitatea de a se conecta la Internet. Strategia noastra ne permite ca pana la sfarsitul anului 2010 sa avem o acoperire de 85% a tarii, desi directivele europene impun atingerea acestei cote pentru sfarsitul lui 2015”, spune ministrul Gabriel Sandu.
El a adaugat ca ministerul pe care il conduce a primit fonduri europene de 84 de milioane de euro pentru implementarea strategiei broadband si introducerea Internetului in zonele defavorizate, unde exista un singur operator: „In acest moment sunt judete unde nu exista niciun operator, iar aceasta strategie va aduce o acoperire a 25-27% din teritoriu”.
Potrivit lui Gabriel Sandu, Ministerul Comunicatiilor are contractate credite-angajament in valoare de 34 de milioane de euro pentru acoperirea a 20 de orase mari si a imprejurimilor acestora pana la sfarsitul anului. In plus, exista si un program pentru racordarea a 2.800 de scoli la Internet si exista discutii cu Teletrans si Telecom CFR pentru realizarea de conexiuni la Internet in toate zonele din tara.
Un studiu al Comisiei Europene, dat publicitatii in urma cu doua zile, arata ca aproape doua treimi dintre romani (64%) nu au folosit niciodata internetul. Studiul plasa Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana la acest capitol.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.