Internetul si cardul pentru Plata taxelor si impozitelor locale

Internetul si cardul pentru
Plata taxelor si impozitelor locale

0 102

Dupa cum arata datele INS, la fiecare suta (100) de lei incasata, fiecare familie de romani a cheltuit 16,5 lei pe taxe si impozite. Nu mai comentam acum, daca acest procent, este mare sau mic, vom arata insa ca cei mai multi dintre noi pierd foarte mult timp ca acesti bani sa ajunga la bugetul statului sau la bugetele locale. Statul, prin votul dat de parlamentari, are grija sa ne reaminteasca tuturor care este valoarea taxelor si impozitelor pe care le datoreaza. O mica capcana, utilizata si in comunism dar si in alte parti ale lumii, acel amarat de procent de reducere, atrage pe cei mai multi dintre platitori sa formeze lungile cozi din fata ghideilor. Este cunoscut de catre toata lumea ca cetatenii care isi platesc integral taxele pana la sfarsitul primului trimestru beneficiaza de o reducere de 10%.
Unii edili au reusit impreuna cu “Fiscul” sa puna la punct posibilitatea de a plati taxele locale si prin card. Este bine de stiut ca plata prin card este sigura si comoda, nu are cost suplimentar (comisionul este zero) si, ceea ce este la fel de important, va scuteste de grija buzunarelor pline de numerar.
Cu toate promisiunile facute in foarte putine orase din tara putem face aceste plti prin card.
In acest moment, se pot face plati prin card la primariile din urmatoarele orase: Bucuresti Sector 1, Sector 2 (primarie unde poti plati si online), Sector 3, Sector 5, Sector 6 (primarie unde poti plati, la POS, online si la Infochioscurile instalate in centrele comerciale din sector), Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Buzau, Constanta, Cluj-Napoca, Deva, Galati, Giurgiu, Pitesti, Ploiesti, Satu-Mare, Sibiu, Slobozia, Targoviste, Targu Mures, Vaslui, Zalau, Agnita, Aninoasa, Baicoi, Campulung Moldovenesc, Caracal, Faget, Filiasi, Medgidia, Medias, Petrila, Petrosani, Sebes, Tg. Secuiesc, Tg. Neamt, Toplita, Topoloveni, Turnu Magurele, Uricani, Vulcan.
Sunt si localitati, primarie unde poti plati numai online Timisoara, Baia-Mare, Oradea, Arad, Campia Turzii, Dej, Lugoj.

Pentru municipiul Brasov, daca se va intra pe site-ul primariei se va gasi la rubrica – Informatii generale cu privire la sistemul electronic ce este de facut pentru a beneficia de facilitatile platilor prin internet. “Pagina este pusa la dispozitia dumneavoastra de Primaria Municipiului Brasov – Directia Fiscala . Scopul este de a usura accesul cetateanului la informatii privitoare la obligatiile personale de plata a taxelor. Serviciul de consultare si plati a taxelor si impozitelor poate fi utilizat doar de persoanele inregistrate in Registrul Sistemului. Daca nu sunteti inregistrati va rugam completati cererea de inregistrare si depuneti-o la sediul Directiei Fiscale. In termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii veti primi datele de identificare in plic sigilat si stampilat”.

Pe langa taxe si impozite, cetatenii isi pot plati si amenzile contraventionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.Tot procesul se deruleaza electronic, securitatea datelor fiind 100% asigurata, pentru ca datele de identificare ale cardului sau cele legate de conturile bancare nu vor fi stocate nicaieri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.