Internetul – instrumentul IMM-urilor

Internetul – instrumentul IMM-urilor

0 173

In peste doua treimi dintre IMM-uri este folosit e-mail-ul, in crestere cu 10 puncte procentuale fata de anul trecut iar procentul celor care dispun de Intranet a crescut cu aproape 15 puncte procentuale. In 11,01% dintre unitatile economice fata de 6,77% in 2008 se recurge la tranzactii on-line, arata un studiu privind inovarea si informatizarea in randul firmelor mici si mijlocii, realizat de Consiliul National pentru IMM – organizatie patronala.
Rezultatele anchetei, realizata pe un esantion de 1.099 de IMM-uri, evidentiaza ca din punctul de vedere al utilizarii tehnologiei informatice IMM-urile romanesti se apropie de firmele mici si mijlocii din Uniunea Europeana.
Avand in vedere scopul utilizarii Internetului/Intranetului in cadrul IMM-urilor, ancheta scoate in evidenta faptul ca, in 75,43% din firme (fata de 62,34% in 2008) se urmareste comunicarea cu furnizorii, clientii, banci etc.
Procentul celor care utilizeaza internetul in scopul obtinerii de informatii despre mediul de afaceri a ramas aproximativ neschimbat, adica in jur de 60%.
Fata de anul trecut, a crescut semnificativ procentul companiilor care folosesc Internetul pentru tranzactii sau plati electronice: 38,49%, fata de 24,84% in 2008.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.