Interlopul „Bostoaca” fata cu… reactiunea politistilor

Interlopul „Bostoaca” fata cu… reactiunea politistilor

0 603

?


Florin Comanaru, zis „Bostoaca”, a ajuns, din nou, dupa gratii, desi in mod normal ar fi trebuit sa se afle deja pe partea fara incuietoare a acestora. Dar… Dupa 11 saptamani de intarzire, Bostoaca a „poposit” ieri la inchisoarea din Margineni conform deciziei Agentiei Nationale a Penitenciarelor. Detinutul trebuia sa revina la locul de detentie din care fusese eliberat conditionat, pentru a doua oara, pentru o operatie urgenta la sold, insa, a „omis” acest lucru. Florin Comanaru a fost retinut de politistii brasoveni luni seara, in jurul orelor 20.30, pe DN 1, pe raza localitatii Poiana Tapului, unde, la un restaurant, petrecea de mamam focului, indiferent la trecerea timpului, dar insotit de doua persoane feminine. Comanaru era dat in urmarire generala, el neprezentandu-se la penitenciar la data stabilita, dupa intreruperea executarii pedepsei, adica 24.10.2006. Dupa ca a fost verificat, conform procedurilor, la Penitenciarul Codlea, detinutul a fost escortat la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta pentru executarea pedepsei Comanaru a primit o pedeapsa de 11 ani de inchisoare pentru furt calificat si evadare, fiind condamnat de Tribunalul Militar Cluj. El mai are de executat 1.316 zile de detentie, pentru furt si evadare, la care se mai pot adauga altele, pentru ca nu s-a intors la penitenciar la data stabilita.


Filtre peste filtre


La actiunea de retinere a urmaritului general a fost nevoie de 50 de politistii, avand in veder antecedentele infractorului (a evadat din Penitenciarul Codlea – n.a.). Un informator din cercul urmaritului i-a contactat pe politisti si le-a spus ca „Bostoaca” se afla in Brasov, dar ca urmeaza sa plece in curand spre o destinatie necunoscuta. La momentul discutiei, Comanaru, impreuna cu concubina lui, Simona Hrusca, si o minora in varsta de 17 ani petreceau intr-un restaurant din Paraul Rece. Imediat, la nivelul intregului inspectorat s-a dat alarma. Pe drumurile spre Rasnov, DN 73 A, DN 1, la Predeal, si pe portiunea Poiana Tapului – Busteni, precum si zonele adiacente s-au organizat filtre, tocmai pentru ca interlopul sa nu prinda de veste ca se organizeaza prinderea lui. Pentru a evita evntualele raniri ale turistilor care se afalau in rewstaurantul cu pricina, ori luari de ostaticii, politistii l-au retinut pe Comanaru pe drum, intr-o zona favorabila realizarii unui dispozitiv de blocare. Intresant este insa ca urmaritul general se deplasa fara carje si parea sanatos. Se va ancheta totusi unde s-a ascuns „Bostoaca” atata vreme si cine au fost complicii acestuia. Medicii care l-au ajutat in perioada de recuperare, la fel si concubina acestuia vor fi cercetati penal pentru favorizare si nedenuntare.

Scurt istoricPotrivit comunicatelor date de Agentia Nationala a Penitenciarelor, „Bostoaca” a cerut intreruperea temporara a executarii pedepsei pe motive medicale. Comisia de Expertiza pentru amanarea executarii pedepsei pe motive medicale din Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” a concluzionat ca Florin Comanaru trebuie supus unei interventii chirurgicale, recomandand intreruperea pentru trei luni a executarii pedepsei, fara a preciza in raport daca, din cauza diagnosticului de „coxartroza stanga post traumatica algofunctionala”, pacientul nu suporta regimul de detentie. Judecatorii Tribunalului Dolj au pronuntat o sentinta prin care se dispunea intreruperea executarii pedepsei in intervalul 24 iulie – 24 octombrie 2006, pentru ca „Bostoaca” sa se poata opera de coxartroza intr-un spital civil, pe considerentul ca interventia nu putea fi facuta in nici o unitate medicala din reteaua penitenciarelor.


Periculosul infractor a fost incatusat fara a opune vreo rezistenta. „Bostoaca” a fost dus imediat la Penitenciarul Codlea, de unde, in jurul pranzului, a fost expediat la puscaria de maxima siguranta de la Margineni, in care mai are de executat 8 din cei 11 ani incasati pentru furtul comis in 1997 si evadarea din 1999. Asta daca nu cumva se vor mai gasi niscaiva judecatori „umanitari” care sa dea curs viitoarei cereri de intrerupere a pedepsei din motive medicale.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.