Interlopi de Hoghiz

Interlopi de Hoghiz

1 199

Clanul Parvu din Hoghiz – traficanti de persoane in Spania! Reteaua, alcatuita din 4 membri ai familiei, a pacalit 22 de consateni, pe care i-a amagit ca le gaseste o slujba in Tara Coridelor. In realitate, bietii oameni au ajuns sa cerseasca pe strazile Castellon-ului, orasul cu cea mai mare comunitate romaneasca din Spania. Sub amenintarea batailor, fiecare cersetor trebuia sa produca zilnic minimum 100 de euro. Doi dintre cei patru membri au fost prinsi; ceilalti doi sunt dati in urmarire europeana si risca pana la 13 ani de inchisoare.
22 de localnici din Hoghiz, Apata, Racos si Sercaia s-au lasat pacaliti de promisiunile clanului Parvu din Hoghiz. Capul familiei, Dan Parvu senior, ii amagea pe sateni si pe cunoscuti ca le gaseste locuri de munca in Spania, unde ar fi primit salarii de 1000 de euro pe luna, in conditiile in care cazarea si masa erau asigurate. Seful clanului era ajutat de fiul Danut si de verisorii acestuia – Gheorghe Florin Parvu si Vasile Parvu.
Schema de functionare a retelei era simpla: tinerii traficanti transportau victimele – toate persoane cu handicap, care nu-si gasisera un loc de munca in zona Rupea, de unde proveneau. Ulterior, candidatii la o slujba in Spania, erau prelucrati de seful bandei – Dan Parvu, care le facea instructajul asupra metodei de cersit pe strada.
Gruparea Parvu si-a inceput activitatea in luna noiembrie a anului 2008. De atunci, a reusit sa stranga in acest fel peste 40.000 de euro. Politistii de la Crima Organizata au primit informatiile de la DIICOT, si au reusit sa stranga probele necesare pentru a anihila reteaua care ii exploata pe cersetori. Parvu Dan jr si Parvu Vasile au ajuns in arestul politiei. Capul familiei – Parvu Dan impreuna cu unul din nepoti, au reusit sa scape deocamdata, pierzandu-si urma pe teritoriul Spaniei. Pe numele lor au fost emise mandate europene de arestare. Cei patru sunt cercetati pentru trafic de persoane, trafic de minori, si risca intre 3 si 12 ani de inchisoare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.