Interesele agriculturii respinse in Guvern

Interesele agriculturii respinse in Guvern

0 59

Interesele agriculturii respinse in Guvern
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a fost unul dintre ministrii nemultumiti de alocarile bugetare din acest an, la sedinta de guvern de vineri, unde i-a fost respinsa o propunere prin care Ministerului Agriculturii i s-ar fi permis credite prin care s-ar fi acordat fermierilor cofinantari la proiectele europene, au declarat pentru AGERPRES, surse oficiale.
Potrivit acestora, modificarea ar fi trebuit facuta la capitolul de imprumuturi al bugetului ministerului, pentru majorarea cu 10% a fondurilor pentru cofinantarea proiectelor europene.
Imprumuturile de pe piata financiara ar fi urmat sa fie platite cu bani alocati la rectificarea bugetara din 2012, insa propunerea a fost respinsa pe motiv ca afecta tinta de deficit bugetar de 1,9% din produsul intern brut, au precizat sursele.

Conform surselor, nemultumiti de bugete s-au aratat si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.
Potrivit proiectului de lege care va fi trimis Parlamentului, cel mai mare buget ii revine Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, 31,9 miliarde lei, urmat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cu mult mai mic de 50% – 14,9 miliarde lei.
Guvernul a adoptat, vineri, proiectul bugetului de stat pe anul 2012.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.