Interes pentru pregatirea profesionala la Brasov

Interes pentru pregatirea profesionala la Brasov

0 165

Chiar daca ne aflam in vremuri de criza, pregatirea profesionala nu trebuie niciodata neglijata, pentru ca vine si momentul iesirii din criza – incapabilii de acuma nu vor sta vesnic la conducere – moment care nu trebuie sa gaseasca neprofesionisti in diferitele categorii de activitate.
Astfel, prefectul Ion Gontea, impreuna cu subprefectul Roxana Manzatu, au participat zilele trecute la prima sedinta in noua componenta a Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social pentru Formare Profesionala (CLDPSFP). Cam lunga titulatura dar sa speram ca nu degeaba.
Din structura comitetului fac parte reprezentanti ai autoritatilor publice, institutiilor de invatamant, serviciilor deconcentrate, patronatelor si sindicatelor.
Prefectul a aratat ca doreste sa se identifice o modalitate de lucru prin care comitetul, care functioneaza din 1997 cu scopul de a reglementa invatamantul profesional si tehnic, sa isi extinda atributiile si la nivelul invatamantului liceal si universitar, in sensul armonizarii ofertei educationale de la nivelul judetului cu cerintele pietei fortei de munca.
„Initial, aceasta structura a fost formata in 1997, dar nu a dat rezultatele asteptate, sau mai bine zis, nu a functionat niciodata. Imi propun ca de aceasta data, Comitetul sa isi ia in serios rolul”, a afirmat Gontea
Si noi speram acest lucru, pentru ca omul, atunci cand bate un cui, sa nu-si zdreleasca degetele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.