Interes National pentru Proiectul FOTE

Interes National pentru Proiectul FOTE

0 69

Saptamana viitoare, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea va cere in Parlament statut national pentru proiectul de organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013. Un comitet interministerial va urgenta procedurile de obtinere de avize si autorizatii. Toate localitatile implicate in gazduirea festivalului, printre care si Brasovul, lucreaza de zor la amenajarea obiectivelor sportive. Comitetul a ales mascota si va lucra la crearea unui brand al evenimentului.
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, conducerea comitetului de organizare al Festivalului si primarii localitatile care vor gazdui competitia din 2013 au stabilit la Rasnov detaliile proiectului. Cu aceasta ocazie, edilii din Brasov, Rasnov, Sinaia, Azuga, Predeal si Busteni au prezentat stadiul actual al lucrarilor si au solicitat ministrului o solutie pentru eliminarea piedicilor in obtinerea avizelor si autorizatiilor. Solutia ministrului Elena Udrea, care va pleda cauza proiectului in Parlament, este infiintarea unui comitet interministerial care sa faciliteze toate aceste demersuri.
Un ursulet haios a fost ales de catre organizatori mascota a evenimentului, care va beneficia si de un brand de promovare, a carui concepere va fi finantata din fondurile alocate brandului de tara, care vor sustine de altfel intreaga promovare a festivalului.
Organizatorii par inca de pe-acum chibzuiti cu banii competitivi; comitetul de organizare mizeaza pe voluntariatul tinerilor care se vor implica in desfasurarea evenimentului din 2013.
Toate localitatile implicate in acest proiect au in desfasurare diverse proiecte de anvergura. La Brasov urmeaza construirea celui de-al doilea patinoar in Poiana Brasov si extinderea domeniului schiabil. La Rasnov se lucreaza de zor la cele trei trambuline de sarituri, care vor gazdui o buna parte a intrecerilor de la FOTE 2013.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.