Integrarea pe harta

Integrarea pe harta

0 98
Atat sunt de porniti politrucii de la noi pe Occident ca nu mai pot sa deosebeasca o fapta buna pe care o face vesticii de obisnuitele rautacisme pe care le practica prin traditie la adresa noastra. Bunoara, ministrul german de Interne, care ne-a scutit de asteptarea cu sufletul la gura a Consiliului JAI din 7-8 martie si ne-a zis de pe acum ca Romanika nu pupa Schengen anul asta.
Ne-a facut omu o fapta buna si noi am asmutit dulaul patriot pe el, de era sa-i facem spilhozeni din costumul lui octidental. Ce era sa zica si el? In Germania urmeaza alegeri pentru Bundenstag, cel care va desemna viitorul cancelar al Germaniei, iar tema asta cu romanii tigani, hoti si puturosi care vor invada landurile pe usa deschisa a Schengenului este o retorica de campanie care se activeaza automat in perioadele pre-electorale in orice stat din lume civilizata.
Curios cum cetatenii politici de pe la noi, atat de inrobiti limbajului patriotic din ajunul alegerilor, n-au pic de intelegere pentru omologii lor europeni, care trebuie sa dea bine in fata propriilor electorate, chiar – sau mai ales – cu pretul punerii la colt a dusmanilor imaginari care sunt romanii, mereu pusi pe invazii si cotropiri ale pietelor muncii din Occident.
La cat rumegus electoral mesteca ai nostri de dimineata pana seara si vorbesc permanent ca din gura urnelor de vot, este chiar lejer condamnabil ca se uita acum in gura oficialilor nemti ca si cand astia chiar vorbesc serios si nu pentru propriii alegatori.
Iesirea infantila a ministrului de Externe Corlatean si cea usor bovina a celui de Interne Stroe sunt, prin urmare, nu expresii ale patriotismului mioritic ofuscat de bariera Schengen care ni se inchide din nou in nas ci reflexe ale neintelegerii cronice a jocului de putere la nivel european. Intr-atat s-au inflamat patriotii de serviciu incat nici n-au bagat de seama ca refuzul Germaniei de a ne primi in spatiul comunitar vine la pachet cu flitul pe care l-au dat Bulgariei, de care suntem legati aproape ombilical. Si in Bulgarie e revolta populara, guvernele demisioneaza intr-o veselie si in haosul asta nimeni nu mai are pretentia sa intre in Schengen.
Peste toata galceava a venit si profesorul de geografie Basescu, care a agatat harta patriei in cui si a predat Romanikai la televizor o lectie despre frontiere europene si integrare. E totusi un pas pedagogic inainte, de preferat scuipaturilor printre uluci cu Ponta si sleahta guvernamentala pe tema ratarii intrarii in Europa.
Acum ca ne-am integrat pe harta, eu zic ca puteti calatori linistiti prin Europa. Daca va opreste vreun politist de frontiera si n-avezi toate vizele in pasaport, asigurati-va macar ca aveti incheiata media la geografie. Sau cel putin stampila Palatului Cotroceni pe carnetul de note la cursul video al domnului Traian.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.