Intarzieri de plati la Brasov

Intarzieri de plati la Brasov

0 59

Este vorba, de data aceasta, de intarzieri la plata indemnizatiilor pentru mamele din Brasov.
Iata, sute de mame din Brasov, care si-au depus dosarele pentru indemnizatia de crestere a copilului, nu vor primi banii cuveniti decat in 2010.
Si aceasta pentru ca, dupa pensionarea unor angajati si sistarea angajarilor in sistemul bugetar, agentia pentru prestaþii sociale din Brasov a ramas doar cu 15 angajaþi. Insa si dintre acestia cinci au intrat in concediu medical, iar alti trei si-au luat liberele neplatite impuse de guvern. Asa se face ca mii de dosare sunt prelucrate acum lunar de doar 7 functionari.

Angajatii ramasi mai au dificultati si cu prelucarea datelor pe noul soft informatic implementat la nivel national. Din cauza introducerii noilor date in sistem, 2000 de beneficiari ai alocatiilor de stat nu vor primii banii decat la anul.
Directorul agentiei, Diana Bors , declara ca sunt intarzieri de platã la 138 de dosare de indemnizatie pentru nou nascuþi si alte 350 de dosare pentru alocatii complementare si de sustinere.
Mamicile sunt revoltate de situatie si multe spun ca nu au cu ce trai pana le vine indemnizatia.
Lunar, angajatii agentiei preiau peste 1.500 de dosare nou intrate in evidenþe si, desi fiecare angajat realizeaza peste 100 de operaþiuni pe zi, nu pot evita intarzierile.
Agenþia de prestaþii sociale deserveste lunar peste 150.000 de beneficiari in judetul Brasov.
Astea sunt urmarile inteleptei guvernari Boc – Basescu si a prafului portocaliu de prin capetele lor!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.