Intamplare sau premeditare?

Intamplare sau premeditare?

0 299

Se poate intampla ca in mod inconstient sa se transmita opiniei publice? un mesaj deformat (chiar eronat) prin care PUTEREA sa fie pusa, absolut fara motiv, intr-o lumina favorabila.


Atunci cand intamplarea devine regula oricine se poate intreba: oare clasa politica? nu promoveaza in mod constient un limbaj incarcat cu mesaje subliminale pentru reeducarea corpului elector?


Pentru clarificare iata cateva situatii in care banul public este alocat si cateva situatii in care acelasi ban este folosit pentru a ajuta.


Doua precizari se impun:


1. Reeducare este folosit in mod intentionat pentru a face trimitere la experimentul din inchisorile comuniste conoscut ca Fenomenul Pitesti (in paranteza fie spus mult prea putin prezentat opiniei publice).


2. Subliminal – conform DEX – Care este inferior pragului constiintei, care nu devine constient.


Asadar la inceputul fiecarui exercitiu financiar, GUVERNUL propune iar PARLAMENTUL aproba ca atat la suta din P.I.B. sa fie alocat pentru sanatate, atat pentru educatie sau pentru sanatate, sau pentru aparare, sau …, etc.


Astfel opinia publica afla ca, Guvernul a alocat resursele bugetare luand totodata la cunostinta multele si grelele probleme care apasa pe umerii PUTERII.


Ca la orice inceput totul e frumos; corpul elector se inghesuie (la propriu) sa-si plateasca impozitele iar puterea promite, oloca si? se apuca de treaba (sau doar se face).


Lasand la o parte dormitul in Parlament, chiulul de la servici, preocupari minore (de lesina bietul Miron Mitrea de ras), corpul elector afla tot din presa si mai mult cu iz de barfa si de cate un mic scandal dambovitean ca: Parlamentul a mai alocat bani si pentru:


deplasarile in strainatate ale oficialilor romani pentru schimb de experienta sa-si mai ridice si ei nivelul avand in vedere ca acasa ba se razboiesc cu formula apei, ba cu presedintele Norvegiei;


restaurantele, piscina, ceasurile, automobilele de la Parlament (de exemplu) care de regula reflecta nu necesarul confort ci maladivul lux;


un nou si modern sediu al Guvernului;


pensie suplimentara, deosebita, aparte (alta decat cea care se calculeaza pentru corpul elector la ministerul acela cu munca si solidaritatea, ce ironie!), doar pentru, atentie, alesii poporului; sau pentru magistrati sau pt. alte CADRE (de raspundere?) din anumite domenii de activitate.


Lista? alocarilor in folos propriu sigur e mai lunga dar steapta ajutoarele de stat (sa nu expire!).


Asadar, tot in cursul exercitiului bugetar si indeosebi atunci cand raul, ramul si chiar pamantul din tara asta o iau RAZNA, puterea nu mai aloca banul public ci il foloseste pentru a ajuta.


– au fost trimise tone de apa, tone de malai, mii de conserve ca ajutoare pentru sinistratii de la …


– guvernul a hotarat sa sprijine proprietarii culturilor calamitate acordand un ajutor? in suma de …milioane lei la hectar.


– s-a hotarat eliberarea sumei de … milioane lei (o cifra doar aparent mare) din fondul aflat la dispozitia (?!) Guvernului pentru ajutorarea victimelor alunecarilor de teren de la …


– Guvernul a hotarat sa acorde o bursa de … lei (o suma ridicola in raport cu autoalocatiile pentru luxul sau pensiile lor suplimentare) pentru sprijinirea copiilor cu rezultate deosebite la invatatura sau care provin din familii cu venituri mici.


?


Aceasta fiind o scurta lista a ajutoarelor pentru o mai buna fixare a temei, inca doua precizari preluate din DEX.


A aloca – A prevedea intr-un buget un anumit scop o suma de bani, materiale etc.


Ajutor – Sprijin, participare la efortul cuiva, indrumare (in imprejurari dificile), asistenta acordata cuiva.


?


Intre A DA SIESI si a ajuta pe …altii!


Carevasazica atunci cand isi da sie insasi bani publici puterea aloca iar cand da corpului elector ajuta, asadar conform explicatiei din DEX limuzinele de lux sunt pentru a realiza un scop iar conserva pentru a ajuta un sinistrat.


1. Pe principiul picaturii chinezesti se sadeste in opinia publica doua pozitii diferite, doua abordari? distincte privind accesul la banul public, unora li se cuvine, altora li se da ajutoare.


2. Banii colectati la bugetul de stat provin din taxe, impozite, redevente, monopoluri ale statului si din veniturile rezultate din exploatarea proprietatilor statului asadar – acesti bani nu sunt ai PUTERII:


Pai daca nu sunt banii vostrii, domnilor guvernanti, cum devine chestia cu ajutorul?


Ceva gen – Ioane hai sa-l ajutam pe Gheorghe, imprumuta-i tu boii ca ii spun eu cum sa are!


3. Avand in vedere ca o parte insemnata a bugetului reprezinta taxe si impozite platite de corpul elector, cum suna intrebarea urmatoare: Din banii mei aloci fonduri pentru pensia ta suplimentara si ma ajuti pe mine cand imi fuge casa? (!!!)


4. Revenind la DEX chiar si a ajuta e folosit mai curand cu trimitere la a da sau a milui avand in vedere ca:


– sapte vizite la podul de la Maracineni nu pot fi? incadrate ca participare la efortul cuiva;


– nici colosala intrebare; Ce vreti sa va fac hotel? Nu poate fi echivalata ca indrumare acordata unui cetatean aflat realmente intr-o situatie dificila;


– dupa cum nici faptul ca persoane sinistrate in 2005 mai locuiesc astazi in containere nu poate fi rodul asistentei acordata de PUTERE sinistratilor.


5. Tot aiurea vorbim si cand dam comunicate? pentru a anunta corpul elector ca repatrierea a 31 de romani aflati in dificultate in Fasia Gaza s-a facut cu o aeronava pusa la dispozt?ie de guvern. Ce vreti sa comunicati?


Pai fara presa am fi aflat noi vreodata cine si de ce zboara cu elicopterul sau avionul la mare, la piscina, in concediu sau la inaugurari sau intalniri de taina pe bani publici?


?


Ion Ghe. Cumpana


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.