Intalniri incrucisate la premiera !

Intalniri incrucisate la premiera !

0 152

Pelicula „Intalniri incrucisate”, in regia Ancai Damian, va avea premiera in Romania pe data de 23 ianuarie si va fi proiectata si la Festivalul Internaiional de Film de la Göteborg (Suedia), in perioada 23 ianuarie – 2 februarie, anunia distribuitorii filmului.
Filmul are ca subiect destinele a trei personaje, la prima vedere, din lumi foarte diferite, care ajung sa se intalneasca si sa se influenieze reciproc. Din distribuiia filmului fac parte actorii Mimi Branescu, Andi Vasluianu, Oxana Moravec si Doru Boguia.
“’Intalniri incrucisate” este un film in care intalnirile, aparent plasate sub semnul cotidianului, dictate chiar de hazard, devin neasteptate si fiecare dintre ele marcheaza personajele. Toate semnificaiiile verbului a incrucisa – a marca, a insemna, a-l pune sub semnul crucii – se aplica acestor intalniri. “Adevarul”, vazut din punctul de vedere al diferitelor personaje, este circular: ce i se intampla unui personaj este valabil pentru toate. De fiecare data cand cineva cauta sau intalneste pe altcineva, se confrunta cu el insusi. Scopul este de a parcurge intregul cerc si de a vedea lucrurile intr-o lumina noua”, explica regizorul filmului, Anca Damian.
Pelicula a participat la Festivalul Internaiional de Film Transilvania, precum si la festivalurile internaiionale de la Goa, Pusan, Chicago si Cottbus.
„Intalniri incrucisate” urmeaza sa fie proiectat si in cadrul Festivalului Internaiional de Film de la Göteborg, cel mai important eveniment cinematografic din iarile scandinave. Regizoarea va fi prezenta la festival la invitaiia Institutului Cultural Roman de la Stockholm si va participa la discuiiile cu publicul si intalnirile cu reprezentaniii bransei de film din cadrul Nordic Film Market.
Anca Damian s-a nascut in 1962 la Cluj si a urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, specializarea Imagine de film si TV. A realizat imagine de film, a scris scenarii si a regizat deja numeroase filme.
Printre produciiile sale, prezente la numeroase festivaluri internaiionale de film, se numara „Victor Brauner”, realizat in 1993, pelicula care a fost seleciionata la Festivalul Filmului de la Sao Paolo. „Ion Nicodim – Trecatorul pamantului” a primit, printre altele, Premiul special al juriului la „Millennium Film Festival on Fine Arts”, de la Szolnok, dar a fost seleciionat si la „International Festival of Films on Art”, din Montreal, in anul 2000.
Filmul „Porto Franco 2000” a fost premiat la Dakino, seleciionat la Film Video 2001 si la Festivalul de Film de Arta de la Palazo Venezia din Roma, in 2001. „Muzeul de la sosea”, finalizat in 2006, a primit Premiul de scenariu la UCIN, fiind seleciionat si in seciiunea competitiva a “International Festival of Films on Art”, de la Montreal, din 2007

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.