Intalnirea Tariceanu – pensionari

Intalnirea Tariceanu – pensionari

0 73


Primul ministru Calin Popescu Tariceanu i-a primit vineri la Palatul Victoria pe reprezentantii organizatiilor pensionarilor, cu care a purtat discutii pe tema cresterii pensiilor, dar si a altor probleme ale varstei a treia: pensionarii invalizi de razboi, vaduvele invalizilor de razboi si caminele de batrani.


Ca urmare a discutiei s-a decis infiintarea la nivelul Ministerului Muncii , Solidaritatii Sociale si Familiei a unui Consiliu Consultativ, care va analiza problemele ridicate de pensionari.


In cadrul intrevederii, al carei punct fierbinte a fost majorarea pensiilor, primul ministru a subliniat ca majorarea pensiei medii cu 43% de la inceputul anului viitor reprezinta o crestere importanta, insa nu este la nivelul la care trebuie sa ajunga pensia in Romania. „Mi-as fi dorit sa majoram cu un procent mai mare pensiile, insa, in acest moment, acestea sunt posibilitatile financiare”.


De asemenea, premierul a apreciat pozitia exprimata de cei 12 reprezentanti ai organizatiilor de pensionari si s-a aratat placut surprins de abordarea temei pensiilor in cunostinta de cauza.


„Sunt placut impresionat de aceasta discutie, care arata ca dumneavostra cunoasteti foarte bine care sunt sursele de venit la buget, cum se distribuie fondurile. Ma bucura faptul ca aveti o abordare in cunostinta de cauza in ceea ce priveste majorarea pensiilor”, a mai spus seful Executivului.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.