Intalnire intre premieri romani la Budapesta

Intalnire intre premieri romani la Budapesta

0 91

Promisiunea facuta de presedintele Basescu Basarabenilor “ajustata” din condei. Premierul Emil Boc a declarat joi, la Budapesta, la finalul discutiilor cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, ca imprumutul nerambursabil aprobat Republicii Moldova, in valoare de 100 milioane de euro, va fi destinat sustinerii infrastructurii din aceasta tara. Boc a precizat ca pana la data de 24 martie vor fi finalizate negocierile pentru acest imprumut.
„Am stabilit ca data de 31 martie sa fie data la care primul cetatean al Republicii Moldova sa beneficieze de permisul de mic trafic de frontiera si, de asemenea, am stabilit ca pana in 24 martie sa finalizam la nivel de negociere acordul de imprumut nerambursabil de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova, pentru sustinerea infrastructurii din Republica Moldova cate 25 milioane euro in fiecare an, pe urmatorii 4 ani, pentru ca acest acord sa devina pragmatic”, a precizat premierul Boc.
Noi spunem ca “vrajeala” cu pragmetismul invocata de Boc nu tine. Am putea sprijini financiar pe fratii basarabeni fara effort – doar daca am prelua o parte din premiile, bonusurile si pensiile nesimtite. Si chiar daca ar fi sa facem un efort ar fi poate singurul gest maret din ultimii 20 de ani al Puterii de la Bucuresti fata de o poarte dintre romani cei care poate au patimit cel mai mult dintre noi.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.