„Intalneste carti vii si citeste-le povestea!”

„Intalneste carti vii si citeste-le povestea!”

0 445

Este motto-ul Bibliotecii Vii, care a popsit anul acesta pe promenada Parcului Central Titulescu. Persoane din diferite categorii sociale si profesionale s-au lasat citite de trecatori, in speranta ca ii vor ajuta sa depaseasca prejudecatile si sa ii priveasca fara discriminare

Este motto-ul Bibliotecii Vii, care a popsit anul acesta pe promenada Parcului Central Titulescu. Persoane din diferite categorii sociale si profesionale s-au lasat citite de trecatori, in speranta ca ii vor ajuta sa depaseasca prejudecatile si sa ii priveasca fara discriminare.
Biblioteca Vie este un concept international antidiscriminare care isi propune sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei si sa stimuleze dialogul intre oameni. Astazi, ore bune in sir, brasovenii si turistii au putut afla povestile din spatele etichetelor de criminalisti, tineri institutionalizati, persoane cu dizabilitati, detinuti, ecologisti, artisti sau corporatisti. Biblioteca a avut 40 de astfel de cartii vii.
Alexandru a fost injunghiat in spate la varsta de 18 de ani. De atunci, este in fotoliu rulant, dar firea puternica l-a ajutat sa invinga prejudecatile celor din jur si sa isi traiasca viata. In prezent, este student la Facultatea de Psihologie, merge in club ca toti tinerii si are o viata foarte activa. Ii este foarte greu insa, sa isi faca relatii de prietenie si spune el, ca cel mai mult, il deranjeaza faptul ca nu i se acorda o sansa pentru a demonstra cum e de fapt.

biblioteca vie1Magda a stat 17 ani intr-un centru de plasament din Brasov, dupa care a incercat sa isi faca propriul rost. Nu i-a iesit din prima, dar are planuri mari: lucreaza la o companie mare de patru iar in weekend lucreaza ca maseuza, pentru ca vrea sa stranga bani pentru casa mult visata. Mai mult, vrea sa adopte un copil pe care l-a gasit pe strada si l-a crescut.
Evenimentul organizat de Asociatia de Servicii Sociale SCUT a ajuns la a 11 -a editie si a reusit si de aceasta data, sa inlature cateva zeci de prejudecati ale brasovenilor in legatura cu meserii sau persoane din diferite categorii sociale.

 Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.