Insula Serpilor… fără șerpi adevărați!

Insula Serpilor… fără șerpi adevărați!

1 32

Forţele aeriene şi navale, ucrainene  (pentru care suspinam atat…prin ziare!!) vor să recucereascăatat de neutra Insula Şerpilor, dar ruşii ţin cu dinţii de ea după ce Kremlinul a realizat avantajele aduse de aceasta din punct de vedere tactic, dar şi faptul că, în unele condiţii,  micul petic de pământ poate fi vital din punct de vedere tactic!  
Cucerită de trupele ruseşti în primele zile ale războiului declanşat de Kremlin împotriva Ucrainei pe 24 februarie, Insula Şerpilor este acum scena unor lupte trupele ucrainene încercând să recucerească micul petic de pământ.
Luptele sunt recunoscute de ambele părţi, dar în variante total diferite. 
Varianta rusească, pare reală pentru că ei sunt în continuare pe insulă.     
Astfel, Ministerul rus al Apărării a susţinut că forţele sale din zona Insulei Şerpilor din largul coastei Ucrainei au doborât mai multe avioane şi drone ucrainene.
Generalul-maior Igor Konaşenkov, a susţinut că au fost doborâte un bombardier ucrainean Su-24, un avion de luptă Su-27, trei elicoptere Mi-8 care transportau trupe de debarcare, dar şi două drone de atac de fabricaţie turcească Bayraktar TB2.
De asemenea, a fost distrusă şi vedeta de desant Stanislav din cadrul Forţelor Navale ale Ucrainei”, Oficialul rus a făcut public şi un material video care ar surprinde,  imagini de apărare… (D.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.