Instructaj si avertizari pentru hotelieri in ajunul FOTE

Instructaj si avertizari pentru hotelieri in ajunul FOTE

0 96
Igiena, servicii ireprosabile si meniuri speciale pentru sportivi. Sunt cerintele pentru cei 80 de hotelieri care vor asigura servicii in perioada Festivalului Olimpic al Tineretului European. Directia Sanitar Veterinara i-a informat in legatura cu conditiile pe care trebuie sa le respecte dar si amenzile de care sunt pasibili cei care nu conformeaza normelor.
Inainte de a pleca pe teren in inspectii Directia Sanitar Veterinara din Brasov a convocat 80 de reprezentanti ai hotelurilor si pensiunilor din zona Brasovului. Prestatorii de servicii au fost informati de catre Dorin Enache – director executiv DSV Brasov, despre normele de igiena si siguranta a alimentelor pe care trebuie sa le respecte cu strictete.
Chiar daca sustin ca respectau normele de igiena si siguranta a alimentelor si pana acum, hotelierii recunosc ca mai au de facut ultimele retusuri.
Pentru siguranta alimentelor depozitate in frigidere pe piata a aparut un dispozitiv care transmite direct pe calculator temperatura zilnica din frigider nemaifiind nevoie de tabelele completate manual de lucratorii din bucatarie. Hotelierii sunt deja interesati sa-l achizitioneze, pentru a se dota pentru FOTE la ultimele standarde europene.
Odata incheiata sesiunea de informare vor urma si verificarile; din data de 4 februarie inspectorii mai multor institutii vor efectua controale care se pot solda, in  cazul depistarii de  nereguli, cu amenzi cuprinse intre 4000 si 40.000 de lei.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.